Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Profile Not loading after Clone HDD to SSD

  • 1 reply
  • 0 have this problem
  • 6 views
  • Last reply by jeff207

more options

Not a newbie by far but I've never seen this happen before.

Cloned the HDD to an SSD for a client as per usual. The client calls me later stating Thunderbird opened and asks to set up an account. I log in remotely and verify all the paths in profile.ini etc. Everything is as if was before the clone of course. I can see all the folder and file structures as they should be.

Ok, I decided to mount the image of the disk and inspect the files. Looks perfect. Thought I would copy the profile and reload it into the disk as a test. That's when I got 3 errors that these files were corrupt. As follows.

\Profiles\xxxxx.default\Mail\plus.pop.mail.yahoo.com\Inbox Error opening source file: The file or directory is corrupted and unreadable. Code: 1392 \Profiles\xxxxx.default\prefs.js Error opening source file: The file or directory is corrupted and unreadable. Code: 1392 \Profiles\xxxxx.default\sessionCheckpoints.json Error opening source file: The file or directory is corrupted and unreadable. Code: 1392

I've talked to multiple colleagues and we are all like whats going on here? I've been at this most of the day trying to replace those files with other 'Good' files from a new install etc...I'm stumped! Does anyone have any ideas? Edit: I was using Teracopy in a Windows PE environment and that code is specific to teracopy. Thank you!

Not a newbie by far but I've never seen this happen before. Cloned the HDD to an SSD for a client as per usual. The client calls me later stating Thunderbird opened and asks to set up an account. I log in remotely and verify all the paths in profile.ini etc. Everything is as if was before the clone of course. I can see all the folder and file structures as they should be. Ok, I decided to mount the image of the disk and inspect the files. Looks perfect. Thought I would copy the profile and reload it into the disk as a test. That's when I got 3 errors that these files were corrupt. As follows. \Profiles\xxxxx.default\Mail\plus.pop.mail.yahoo.com\Inbox Error opening source file: The file or directory is corrupted and unreadable. Code: 1392 \Profiles\xxxxx.default\prefs.js Error opening source file: The file or directory is corrupted and unreadable. Code: 1392 \Profiles\xxxxx.default\sessionCheckpoints.json Error opening source file: The file or directory is corrupted and unreadable. Code: 1392 I've talked to multiple colleagues and we are all like whats going on here? I've been at this most of the day trying to replace those files with other 'Good' files from a new install etc...I'm stumped! Does anyone have any ideas? Edit: I was using Teracopy in a Windows PE environment and that code is specific to teracopy. Thank you!

Modified by jeff207

Chosen solution

Close this, please. It seems a failed Intel Optane Drive was unable to write the cache back to the profile folders. After upgrading to 64bit from 32bit, while removing some backed-up folders etc. The profile loaded. It was one of the largest profile folders I've ever seen. almost 30GB.

Read this answer in context 👍 0

All Replies (1)

more options

Chosen Solution

Close this, please. It seems a failed Intel Optane Drive was unable to write the cache back to the profile folders. After upgrading to 64bit from 32bit, while removing some backed-up folders etc. The profile loaded. It was one of the largest profile folders I've ever seen. almost 30GB.

Helpful?

Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.