Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

crashing

Здравствуйте, при каждом запуске браузера происходит падение, как в обычном так и в безопасном режиме,входит раза с 20го а то и больше. при попытке что либо скачать или з… (read more)

Здравствуйте, при каждом запуске браузера происходит падение, как в обычном так и в безопасном режиме,входит раза с 20го а то и больше. при попытке что либо скачать или загрузить сразу же происходит падение. делал очистку и чистую установку удалял все аддоны проверял версии но ничего не помогает.ниже все последние отчеты по падениям bp-5258a840-e170-42ae-a91a-c86ef0230129 29.01.2023, 12:00 bp-9f26789e-7f92-4d89-8146-dd3cd0230123 23.01.2023, 15:18 bp-81b845d2-4422-4bd2-b462-8dbac0230123 23.01.2023, 15:18 bp-0a7f5964-634a-4789-9fb1-2ef520230123 23.01.2023, 15:14 bp-fa242af3-ebfd-4eca-bef7-ab7c50230123 23.01.2023, 15:11 bp-c711a64b-b942-4553-bb83-3d56e0230123 23.01.2023, 15:10 bp-7188edd5-7f6b-4f9f-a8d1-b48c60230123 23.01.2023, 15:08 bp-18a3eb0b-cdb3-4d6c-8363-0b3bc0230122 22.01.2023, 15:28 bp-e11e216a-e119-477f-a856-992350221207 07.12.2022, 13:52 bp-d74be234-27c4-46e1-9410-bac540221201 01.12.2022, 21:37 bp-94c9c72f-d557-4e85-bfba-f4ebe0221129 29.11.2022, 12:30 bp-2a8cf968-a783-4152-a1bd-7cc700221129 29.11.2022, 12:30 bp-a2660331-09a7-4692-907e-cd46b0221031 31.10.2022, 14:01 bp-717a4c22-e957-4046-8bdb-b11320221026 26.10.2022, 12:39 bp-c3f50104-9de4-4e9c-954b-38cbc0221026 26.10.2022, 12:35 bp-83773546-15a6-40a8-af96-ad25d0221024 25.10.2022, 0:23 bp-15aa9834-d969-40db-bcc6-e10340220906 06.09.2022, 10:33 bp-24567997-cde6-4616-a1cc-154470230129 29.01.2023, 18:19 bp-3e56a7e2-b9f0-49bb-bb23-b4c580230129 29.01.2023, 18:19 bp-77aa70d4-a97f-4d9f-ba27-e45910230129 29.01.2023, 18:19 bp-750e9d94-865f-4a29-9533-74d1f0230129 29.01.2023, 18:19 bp-b68c0ceb-159a-478c-a41d-e34390230129 29.01.2023, 18:19 bp-03222548-874f-417a-9551-e2c090230129 29.01.2023, 18:19 bp-42fe9c88-0b31-453d-8af4-2e00c0230129 29.01.2023, 18:19 bp-0bb24d82-e08e-49c2-be8d-043390230129 29.01.2023, 18:19 bp-4fefa779-6f52-4799-ba12-6252f0230129 29.01.2023, 18:19 bp-e7e35422-5ae1-43bf-9307-f0e720230129 29.01.2023, 18:19

Asked by thorny1 4 days ago

Answered by cor-el 4 days ago

  • Solved

Firefox and Thunderbird crash on startup

On my computer, I run Mageia Cauldron with a GNOME environment. After a recent update of my system, both Firefox and Thunderbird have stopped working. They crash constan… (read more)

On my computer, I run Mageia Cauldron with a GNOME environment. After a recent update of my system, both Firefox and Thunderbird have stopped working. They crash constantly when I try to launch either of them. In both cases, when I try to launch them from the command line, I get the following message: ATTENTION: default value of option mesa_glthread overridden by environment. ATTENTION: default value of option mesa_glthread overridden by environment. Segmentation fault (core dumped)

For basic info, my system is: OS: Linux Mageia Cauldron Environment: GNOME Shell 43.1 Display server: X11 Kernel: 6.1.8-desktop-1.mga9 x86_64 Firefox: 102.7.0esr Thunderbird: 102.6.1

Looking around, it seems to be a bug with Firefox and Thunderbird, but besides waiting for a new update that might fix itself, I wonder if there is something I can do to make them work now.

Thank you.

Asked by imbeault.regis 1 week ago

Answered by imbeault.regis 2 days ago

  • Solved

The page isn’t redirecting properly

I've started getting this error message on certain websites (always the same ones): The page isn’t redirecting properly An error occurred during a connection to www.mane… (read more)

I've started getting this error message on certain websites (always the same ones):

The page isn’t redirecting properly

An error occurred during a connection to www.manek.org.uk.

   This problem can sometimes be caused by disabling or refusing to accept cookies.

The same websites still work fine on Firefox mobile, so it's nothing inherent in the sites themselves.

I have only noticed this in the last few days. I had just updated Firefox to version 109 – but it's not specific to one version of Firefox either, as I tried on one of my Macs which hadn't updated yet and is still on version 107, and the issue was replicated exactly the same.

I have tried clearing the cache, restarting Firefox, etc.

Can anyone help me resolve this? Some of these are websites I use quite a lot for my work, and it's frustrating to have to do anything just on my phone.

Asked by Kit Marsden 4 days ago

Answered by cor-el 4 days ago

  • Solved

TB 102.7.0 on Linux disappears all messages in sent folder

Hello, I have seen similar reports on that issue here and elsewhere. What surprises me is that if I right click on the sent folder and select properties, it still gives m… (read more)

Hello, I have seen similar reports on that issue here and elsewhere. What surprises me is that if I right click on the sent folder and select properties, it still gives me the right number of messages in that folder.

In fact, If I go to ~/.thunderbird/my_profile.default/Mail/pop.gmail-2.com/Sent.sbd/2023 and open that file with whatever text editor, file 2023 contains all messages sent. I have tried repairing that file, then restarting TB to no avail. Is there a workaround ?

-Tx

Asked by Cbhihe 6 days ago

Answered by Cbhihe 6 days ago

  • Solved

Incoming server already exists

I have been using Thunderbird for many years. I have a large number of email accounts added. I recently tried to add another one and received the error message: 'Incoming… (read more)

I have been using Thunderbird for many years. I have a large number of email accounts added. I recently tried to add another one and received the error message: 'Incoming server already exists'. I eventually uninstalled and deleted the whole thing and downloaded another version which I installed. Although I had deleted all mentions of Thunderbird from my computer, it stills comes up with the same message. If I create an account without the password, it will accept it but then doesn't recognise the password, despite the account working on other devices.

Asked by mike597 5 days ago

Answered by david 4 days ago

  • Solved

Missing icons on address bar on Firefox Nightly 111.0a1 (2023-01-26) (64-bit) Mac OSX 12.5.1 Monterey on M1

Dear all, it's been a while since I completely lost icons on the address bar apart from the Container ones. The icons for "Always open this in a Container" or "Toggle re… (read more)

Dear all,

it's been a while since I completely lost icons on the address bar apart from the Container ones.

The icons for "Always open this in a Container" or "Toggle reader view" or "Bookmark this page" are missing, not their functionalities (I can blindly click on them).. but no icons, I tried to reset the Customization of my bar (brrrrr I lost all my extensions icons and orders!! uarggh) but no luck for me.

It is quite annoing since I have to wait the popup otherwise I cannot remember where are exactly the icons..

Could anyone help me please?

Thank you in advance, FrAg

Asked by francesco.agrusti 1 week ago

Answered by francesco.agrusti 5 days ago

  • Solved

Thunderbird does not retreive mail through POP

Hello, I think I already asked for this, but I have an account at amis.net and Thunderbird does not even open the connection 99% of the time. When clicking on "Get messa… (read more)

Hello,

I think I already asked for this, but I have an account at amis.net and Thunderbird does not even open the connection 99% of the time. When clicking on "Get messages" nothing happens?

Why is that?

Best regards, Igor

Asked by Igor_P 1 month ago

Answered by Igor_P 5 days ago

  • Solved

Login to server outlook.office365.com with username xxxxxxxxxxxxx failed

Recently (~January 25, 2023) in Thunderbird (102.7.0) my outlook.com email (SMTP) stopped working with the error message, "Login to server outlook.office365.com with user… (read more)

Recently (~January 25, 2023) in Thunderbird (102.7.0) my outlook.com email (SMTP) stopped working with the error message, "Login to server outlook.office365.com with username xxxxxxxxxx failed."

  • I see some have suggested changing Authentication method to "OAuth" from "Normal Password" but this has not helped. (Not sure if OAuth is different than OAuth2, but only OAuth2 is an option in Thunderbird)
  • I have tried setting the Authentication to OAuth2 in the outlook.com account => account settings => Edit SMTP server
  • I have tried setting the Authentication to OAuth2 in the outlook.com account => Server Settings
  • In the outlook.com account => Server Settings - Connection security is set to SSL/TLS; Port is 993
  • In the outlook.com account => account settings => Edit SMTP server Connection security is set to SSL/TLS; Port is 465

Asked by lesd1 6 days ago

Answered by sfhowes 6 days ago

  • Solved

Constant Firefox Trouble Reports When Browser Isn't Even Running

I have searched the "Knowledge Base" to no avail--no solutions, just others with the same problem. Every day a handful of fresh Trouble Reports pop up on my desktop, even… (read more)

I have searched the "Knowledge Base" to no avail--no solutions, just others with the same problem. Every day a handful of fresh Trouble Reports pop up on my desktop, even though Firefox is not even running (as verified through the Windows Task Manager). It got so bad, I uninstalled/reinstalled and the problem persists. Otherwise, the browser works fine. My expertise lies outside trying to decipher arcane strings of data buried deep in the bowels of my computer, and frankly I should not have to start hiking up a steep learning curve just to get this to stop. I should add, I have been a fiercely loyal Firefox user since its inception.

I'm not super happy about sharing internal data with the rest of the universe, but have done so anyway in hopes we can get the madness to stop!

Asked by backgroundsound 2 weeks ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 week ago

  • Solved

Can't unhide desktop taskbar when firefox is maximised

Current situation: I have 2 monitors. I have the option of auto hide taskbar in desktop mode turned on. On the primary monitor, when I maximise firefox window( not full … (read more)

Current situation: I have 2 monitors. I have the option of auto hide taskbar in desktop mode turned on. On the primary monitor, when I maximise firefox window( not full screen, the button between close and minimise, looking like a square), and hover my cursor towards the bottom, my taskbar doesn't unhide. However when I unminimise( clicking the middle button on the top right again), the taskbar unhides correctly. Also to note, my secondary monitor works completely fine ie, when firefox is maximised I can unhide taskbar on hovering near the bottom.

Asked by daveythedumb 1 week ago

Answered by daveythedumb 1 week ago

  • Solved

TB 102.7.0: seems like multiple accounts on same SMTP server just broke

Thunderbird 102.7.0, 64-bit, Windows 10. I just fell over this today but it may have been around for a while. I have lots of email accounts. It was great when TB starting… (read more)

Thunderbird 102.7.0, 64-bit, Windows 10.

I just fell over this today but it may have been around for a while.

I have lots of email accounts. It was great when TB starting properly supporting a per-account (outbound) SMTP server, however, this seems to have newly broken. I fell over it today, but I don't reboot things for ages so I cannot pinpoint the start.

Here's the issue.

I have accounts on many mail servers, many on the same (mainly att.net, and gmail.com, as it happens).

Each one of them, to send mail, wants me to log in with an individual sending address. Fair enough. This used to work just fine.

However, suddenly, just the att.net addresses are broken. What *seems* to be happening is that the same, single login address is being used for all N accounts. Naturally, this breaks when the login address doesn't match the one on the From: line. So I have to futz around, fiddle around, and so on, and then things work. (I.E. I change the TB settings so that the outbound SMTP auth login matches the From: line, have to re-enter the password, and only then will the message be sent.) So if I have two accounts, x@att.net and y@att.net, only one of them (at a time) "works" with att.net - it's whatever I successfully used last. If I sent mail from x@, this address is being used (and it's in the account settings field. over-riding what was there before), even if I send mail from y@. Or z@. Etc. If I change the SMTP auth address to y@, then that account works perfectly, but x@ doesn't. And so on.

Now the weird part is this: my Gmail addresses still work perfectly. I can send from all of them without changing a thing.

The only thing I can see is that Gmail is set up to use oAuth, and att.net is set up to use 'normal password' (via SSL, so I'm not that bothered about security).

Did I unknowingly manage to break something? Is there a new tweak? Help!

Jonathan

Asked by jonathan89 1 week ago

Answered by sfhowes 1 week ago

  • Solved

can't open a jpg attachment

i have windows 11. am on a pc with i-7. my TB version is 102.7.0 i get this error message: jpg could not be opened, because the associated helper application does not e… (read more)

i have windows 11. am on a pc with i-7. my TB version is 102.7.0

i get this error message: jpg could not be opened, because the associated helper application does not exist. Change the association in your preferences. i went to windows default manager, and 'photos' is the default for both jpg and jpeg files.

one TB source recommended going to Tools -> Options -> Attachments / Download Actions -> View and Edit Actions; but my TB doesn't have an 'options' choice under 'tools', and doesn't have an 'attachment' or 'download action' or 'view and edit' choice under any of the headings. my heading choices are 'file', 'edit', view', 'go', 'message', events and tasks', 'tools' and 'help'.

i found a 'config editor' under tools -> account settings -> thunderbird settings (when scroll to the very bottom of the thunderbird settings) -> config editor . there are many many , and i scroll down, but no jpg or jpeg is listed (even when i typed 'jpeg' or 'jpg' in the 'search preference name' box.

what next? please be patient and thorough and walk me through each and every step/click, because i am not very computer savvy.

Asked by sathalberg 1 week ago

Answered by sathalberg 1 week ago

  • Solved

Firefox extremely slow on some sites

Hi, I just replaced my SSD (Samsung 960EVO m.2 250Gb) for a larger/faster SSD (Samsung 980 m.2 1Tb) . I'm on Windows 10 and have 32Mb Ram. Firefox is now very slow on som… (read more)

Hi, I just replaced my SSD (Samsung 960EVO m.2 250Gb) for a larger/faster SSD (Samsung 980 m.2 1Tb) . I'm on Windows 10 and have 32Mb Ram. Firefox is now very slow on some websites (not all).

This example is typical and has occured on multiple sites. To test and compare, I copied the URL, created a new tab in Firefox, then Paste and Go. I timed this 3 times and each time was 30 seconds. I Pasted the same into Chrome and Edge and each time it was instant. https://savingschampion.co.uk/best-buys/personal/easy-access-accounts

On my previous SSD, there was never an issue of any lag on any site.

BBC.co.uk/news is fine, as are several other sites. Does anyone have any idea what's happening? This is making Firefox unworkable for me, so unless I can fix the issue, I will have to move permanently to Chrome or Edge. That would be a shame after many years with Firefox.

Thank you in advance.

Asked by glen24 3 weeks ago

Answered by jonzn4SUSE 1 week ago

  • Solved

Firefox attempting to access unwanted web site mv.outbrain.com

Firefox keeps attempting to access a web site with an unwanted application. The site is mv.outbrain.com and my virus software keeps asking to block the site. The popup is… (read more)

Firefox keeps attempting to access a web site with an unwanted application. The site is mv.outbrain.com and my virus software keeps asking to block the site. The popup is now becoming a nuisance how do I stop it or delete the reference to it

Asked by Rob 1 week ago

Answered by jonzn4SUSE 1 week ago

  • Solved

Firefox will not open.

I've used Firefox sporadically for a couple of years. Last week it would not open. I refreshed, then uninstalled and reinstalled and it still won't open. What do I do now… (read more)

I've used Firefox sporadically for a couple of years. Last week it would not open. I refreshed, then uninstalled and reinstalled and it still won't open. What do I do now?

Asked by cmrexx 1 week ago

Answered by cor-el 1 week ago

  • Solved

Adding New Email Account - Incoming Server Exists message

Mon, Jan 23, 2023 (01:32pm EST) Ok Guys, I know you are all very busy, but how long should it take to perfect the "ADD NEW EMAIL ACCOUNT" option in Thunderbird. I have a… (read more)

Mon, Jan 23, 2023 (01:32pm EST)

Ok Guys,

I know you are all very busy, but how long should it take to perfect the "ADD NEW EMAIL ACCOUNT" option in Thunderbird.

I have always had problems (from years ago) adding new Email Accounts, I've learned to manually change the username to reflect, the full email address not just the name, (left of the @ symbol.)

Solution - include the full name ex: "Name@Domain" rather than Name, it would be such a great advancement.


Secondly,

Now on this latest release of Thunderbird (102.7l.00) and a little prior

I have been running into this Strange problem

Every time I add a New Email Account, and click on Done, It spins, and spins, while I wait for TB to add the New Email. and apparently, it never does.

Same problems as before: the Username is incomplete, which is a pain I manually have to configure it and I re submit the Task, and it comes back " Incoming Server Exists Message" Error Message

After maybe 10 years of developing Thunderbird, I cannot understand why this basic of all basic procedure is flawed.

FYI - I have spent the past 1 hour trying to add an email account - and it will not work.

You have any solutions?

Thank you in advance.

Asked by icenews 1 week ago

Answered by david 1 week ago

  • Solved

New account set up problem, Authentication failure while connecting to server outlook.office365.com

I have an email address at an organization that uses Office365. I am able to log in, read and send emails using Outlook either as a standalone app or through a browser. I… (read more)

I have an email address at an organization that uses Office365. I am able to log in, read and send emails using Outlook either as a standalone app or through a browser. I can also do the same on my desktop with Thunderbird. It's version 102.6.1 (64-bit) running on Windows 10. I must have logged in ages ago and I don't need to do it daily. I use the 2FA mandated by my organization when I log in with Outlook.

Thunderbird is so much better in many ways that I'd like to use it on my laptop as well, but when I try to set it up, it just replies with "Authentication failure while connecting to server outlook.office365.com" even though even the 2FA succeeds. This is a laptop with Windows 10 and TB 102.7.0 (64-bit)

I have checked that (suggestions from other threads): -Cached connections is 1 -IPv6 disabled -Cookies enabled -I cannot set up a app password. I guess not allowed by my organization.

Settings are typical, server outlook.office365.com, 993, SSL/TLS, OAuth2. All that works on TB on the other computer.

Thanks for any suggestions!

Asked by jere2 1 week ago

Answered by Wayne Mery 1 week ago