Can not disable address bar search

I got a new computer running windows 11. I installed Firefox as my default browser. I then noticed the address bar performing search which is annoying as hell and actua… (read more)

I got a new computer running windows 11.

I installed Firefox as my default browser. I then noticed the address bar performing search which is annoying as hell and actually and interferes with productivity as I use search. Basically, I have to redo searches after the address bar. It is problematic. The one off search from address bar according to last survey only 26% of users like it. rest want it gone.

As for me, I have tried the solution of Keyword set to false and the browser url oneoff also set to false.

I saw another suggested item of turn off keyword search. However, that item does not have an off button or switch within Windows 11. Just check marks of the suggested keywords that developers installed into the field when downloaded. I unchecked all the items as that was the only change I could do. So, there is no keyword selected. I closed all browser windows and restarted Firefox.

The address bar search still occurs. This make the previous question and answer solution invalid as of August 12, 2022.

I consider this a BUG and a major development of Firefox browser failure. When I search, I am looking for generally wide range of results and alternative search options are better than specific one off search. Best example; What is difference between Clementines and Mandarins? As a one off search you get one set of results. When you use the proper search box of a search engine, you get totally different results that are more useful and less time consuming to know the full range of answers, history, physical traits as well as other items not considered in the address bar search. In the search engine box, you do get the address bar search items. However, they always are 6 to 20 down the list of preferred or most useful. However, the address bar search results do not have all the top 5 items from the search engine search. It is a matter of how the address bar does the search that is at issue. For whatever reason, the results are not as good as direct input. You will have to determine through investigation why that is. However, that is a year's worth of investigation if anyone would do it. In the mean time, this address bar search needs a simple button that does all the changes necessary to make it stop!

Additionally, I find multiple related search options that are given by search engines extremely helpful when looking for related type of searches. This is something that the address bar search can not do and was never designed or allowed to do. Thus, it causes loss of productivity.

As such and because it does cause loss of productivity, it is a BUG and by law, Mozilla must remove items or provide easy solution to stop productivity failure.

The current solution does not work. That means Mozilla must provide an update immediately to make this feature go away for those who find it annoying, useless or interference with productivity!

Asked by pmadison1 1 day ago

Last reply by pmadison1 8 seconds ago

Firfox

I have Firefox installed in both the 32 and x86 directories, but all of my favorites, passwords etc are in the 32 directory. How do I move them to my x86 version? They ar… (read more)

I have Firefox installed in both the 32 and x86 directories, but all of my favorites, passwords etc are in the 32 directory. How do I move them to my x86 version? They are both up to date!

Asked by whiz666 12 minutes ago

Firefox has become slow to open tabs - please see details

I can really use some help. Odd Firefox behavior. Been using Firefox forever. And the same way every day. Same way. Have a working group of 88 sites I open after starting… (read more)

I can really use some help. Odd Firefox behavior.

Been using Firefox forever. And the same way every day. Same way. Have a working group of 88 sites I open after starting Firefox. Usually takes 2-3 minutes tops for all to be readied. Now taking 10-12 minutes or more. Just last few days.

I have three versions of Firefox. Right now main is 91.12 ESR which updated a few days ago. Also 91 ESR portable and 102.1 ESR Portable. All act the same. All used the same profile, copied from one to another.

Things do change so I see that my ESET antivirus updated and could be it. Turning ESET off temporarily made no difference.

Opening the session does use 100% CPU, but that is not new. Always has pegged. Comes down to normal when all opened. Single sites open as expected. And after all sites opened, FF acts as it always did with no issues. Its just loading all the tabs that is the issue.

ODD Note: If I open the 91 ESR profile, then Startup Cache folder, clear the cache from about: Support, it does not delete the files. Yet that IS the profile being used. On at least one of the portables, that works as expected. If I delete the Startup cache files and open FF 91 ESR, it does not rebuild them. Makes me think it is using a different profile, but I am sure it is not.

I cannot try Safe Mode as the Session Manager would not be there to open the saved session. I may try turning off some Add-ons to see if a conflict, maybe with something added or updated recently.

Connection speeds have not changed and are above 400 Down and 150 Up.

As mentioned, this has worked for years. Sometimes with as many as 120 tabs. So it has to be a recent change.

I do have changes made to about:config but no idea where to try to make changes there to sleuth this issue. Happy to post the changed items, though long list.

Can anyone help at all? Anything more I can tell you?

Windows 10 latest build.

Asked by in4m8n 2 hours ago

Last reply by in4m8n 21 minutes ago

Double spacing in Bookmarks Menu and sidebars is back

So, the old problem of double spacing is back. Luckily only on bookmarks menu and sidebar, but even so it's annoying. Has there been any progress with finding a solution … (read more)

So, the old problem of double spacing is back. Luckily only on bookmarks menu and sidebar, but even so it's annoying.

Has there been any progress with finding a solution for this perennial nuisance?

Also, the userchrome.css fixes I've used previously don't seem to be working. What's the latest fix to be used?

Asked by kuopiofi 23 hours ago

Last reply by kuopiofi 41 minutes ago

How to restore a removed account in Thunderbird

Hello, I have recently changed my Host and in the process of trying to reconfigure my server details for my new mail account I accidentally removed my account, thereby lo… (read more)

Hello, I have recently changed my Host and in the process of trying to reconfigure my server details for my new mail account I accidentally removed my account, thereby losing all mails and folders including my customer database, which leaves me feeling bereft.

Looking at similar questions it seems that it is possible to restore the lost mails and folders but unfortunately I am not that savy with this stuff and find it all rather difficult and scary.

Are there any step by step instructions on how I can restore my account or simply get access to my lost mails and folders ?

Thank you very much for any assistance.

Ray

Asked by flynnboy 5 days ago

Last reply by flynnboy 30 minutes ago

Facebook voice and video chat quit working - 8/12/22 AM using Firefox. Works fine, same computer on Chrome?

Facebook voice and video chat quit working - 8/12/22 AM using Firefox. Works fine, same computer on Chrome? When calling or accepting a call the screen goes to "Something… (read more)

Facebook voice and video chat quit working - 8/12/22 AM using Firefox. Works fine, same computer on Chrome? When calling or accepting a call the screen goes to "Something went wrong"? Same symptom on two desktops, two laptops, and one notepad. Windows 10.

Asked by mikeerny 35 minutes ago

Browser Completely Unresponsive

Recently Firefox started "crashing." It would be running just fine, and then websites would just stop loading. If I clicked a link or searched for something, it would be … (read more)

Recently Firefox started "crashing." It would be running just fine, and then websites would just stop loading. If I clicked a link or searched for something, it would be stuck loading until I restarted Firefox. I tried restarting my computer as well, but that didn't work either, as the issue just came back within a few hours.

Sooo I went to google to search for answers. I got to a forum (https://support.mozilla.org/en-US/questions/881250) that seemed promising, and edited my network.http.max-connections value from 900 to 48, as the chosen answer suggested. I figured if it didn't work, I could always just change it back.

How wrong I was.

Not only did it not work, it prevented me from doing anything. Now when I open Firefox, nothing loads. I can see the toolbar, search bar, and my bookmarks, but the actual screen is blank. No widgets with my frequently visited sites and some news stories, no homepage, just blankness. When I enter a url or do a random search or even try to open about:config, nothing happens. It doesn't even show a loading icon.

I attempted to refresh Firefox, but it got stuck in the loading stage, which I attributed to my already breaking it somehow. So I uninstalled and reinstalled Firefox. But no dice. It's still entirely unresponsive.

Any help would be appreciated. Please keep in mind I'm largely computer illiterate!

Asked by hanentr 57 minutes ago

I can't see my embeded map on my website

Hey there, I have a business website "Annapolis Taxi Cab" and I'm facing to show my embedded map on header position of website. I've posted on my groups but no one helps … (read more)

Hey there, I have a business website "Annapolis Taxi Cab" and I'm facing to show my embedded map on header position of website. I've posted on my groups but no one helps me. Kindly help me to troubleshoot this problem. Thanks in Advance.

Asked by infoannapolistaxiservices 1 hour ago

v91 Changing the message composition body background color

Recently my TB updated to v91. This created an issue for me as I'm low vision and have contrast issues. Basically most things went to a grey background. The reading pan… (read more)

Recently my TB updated to v91. This created an issue for me as I'm low vision and have contrast issues. Basically most things went to a grey background.

The reading panel stayed with a black background, but the folders and threads panels went to grey. I was able to create a userChrome.css and use a snippet of code I found to get the folders and threads background back to black.

The message composition and reply windows are also grey background and I'd really like to get them back to black. I've tried the various font and color options, the font and background settings in the messages, etc., but they don't make any difference. I imagine that's because I created the userChrome.css file and toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets in Preferences/General/Config is set to true, so it's probably ignoring the normal methods and using what's in the userChrome.css file.

Can anyone tell me how to get the message body composition backgrounds back to black (for both new and replies)?

I'd also like the message header info to have a black background too, but that's not a big deal -> the message composition bodies is though, grey just isn't good for my vision, pitch black with white text is best for me.

Thanks!

Steve

Asked by steve.robertson1 2 hours ago

Last reply by steve.robertson1 1 hour ago

Sharing button issue

I recently created a new artist website on WIX and added a widget by Elfsight that shows sharing buttons. The widget is installed correctly. The buttons appear when I bri… (read more)

I recently created a new artist website on WIX and added a widget by Elfsight that shows sharing buttons. The widget is installed correctly. The buttons appear when I bring up the site on Microsoft Edge, but not on Firefox. What gives? I tried clearing my cache etc. to no avail. Any help would be very much appreciated. Thanks!

Asked by hel_montpetit 1 day ago

Last reply by hel_montpetit 1 hour ago

Youtube videos stop playing in Macbook M1Pro

Youtube stops working after 2 to 3 days of every fresh reinstall on my Macbook Pro M1Pro device. The video just keeps loading forever, rest assured that it is not an inte… (read more)

Youtube stops working after 2 to 3 days of every fresh reinstall on my Macbook Pro M1Pro device. The video just keeps loading forever, rest assured that it is not an internet issue as i am able to play the same video in other browsers at the same time. A reinstall (removing Firefox System files) always works but is not a permanent solution. I am using Firefox since 10+ years and do not want to shift to any other browser. Please help.

Asked by subhojit.mallik 1 hour ago

how to install extensions Android 12?

I've been trying to install .xpi files for Firefox on Android 12 with little success. Every file manager I've tried doesn't give me the option to open .xpi files with Fir… (read more)

I've been trying to install .xpi files for Firefox on Android 12 with little success. Every file manager I've tried doesn't give me the option to open .xpi files with Firefox and my device isn't rooted so I can't access the full file system.

Are there any articles/suggestions? I've always wanted extensions on mobile but never been able to install.

Asked by shelby.m.lee.85 1 hour ago

Wrong behavior on lichess.com.

Foxfire behaves incorrectly when playing chess on lichess.com. This is a popular chess playing site that hosts online chess games between logged in players. When a game c… (read more)

Foxfire behaves incorrectly when playing chess on lichess.com. This is a popular chess playing site that hosts online chess games between logged in players. When a game challenge is accepted, it presents a chess board and a clock that should start immediately counting down white's remaining time. Instead, with Foxfire, the clock starts when the first move is made by white.

The above behavior only occurs on Foxfire. On Edge, Google Chromium, and Opera, it works correctly. This is of little significance to most players, but I have observed it for a long time on Foxfire--maybe as long a two years. I have not reported it before because I can easily work around the problem. The workaround is obviously to switch away from Foxfire when playing chess on lichess.com.

Just thought someone there ought to know about this Foxfire abnormality.

Asked by Jay 21 hours ago

Last reply by Jay 2 hours ago

windows is having trouble opening firefox

windows is having trouble opening Firefox it cannot find the EXE file thing and gives the path when I go out there and find it it's there it's a good file there's nothing… (read more)

windows is having trouble opening Firefox it cannot find the EXE file thing and gives the path when I go out there and find it it's there it's a good file there's nothing wrong with it when I click on it it says windows is not allowing to open also on my Firefox developer browser, both of these EXE files are in the directories then it says they're not I had a VG antivirus software that I just got rid of because it was slowing down my computer after I got rid of that I couldn't access either one of these pinned to the taskbar browsers I don't know what to do I tried reloading fire firefox same thing happened I really need some help here

Asked by Anthony D. Mason 3 hours ago

Some emails are immediately being sent to Archive, can't make Archiving stop

I have done everything I have read about to TURN OFF Archiving. I don't want it. I have gone into account settings for all accounts and unchecked Archiving. I also wen… (read more)

I have done everything I have read about to TURN OFF Archiving. I don't want it. I have gone into account settings for all accounts and unchecked Archiving. I also went into the config editor and set mail.identity.idx.archive_enabled to false for all identity IDs.

Still, messages that have recently been sent, received, or even in draft mode are sent to Archive. When I say recent, I mean as quickly as an hour or less. If I move them back to the proper folder, they soon get sent back to Archive. Maddening.

How can I totally drive a stake in the heart of Archiving? I do not want it and it is making my work very difficult.

Side note: When I have cleaned out the Archive folder, at times one or more blank emails with a date of 1969 will show up there as unread.

Asked by thunderbird9 3 days ago

Last reply by thunderbird9 3 hours ago

Calendar sync problem in ver 102.1.2

I have 10 calendars to sync and all but 2 are from different sources. myical.ics and Hawks.ics are from the same source (a folder on my web site). Hawks.ics works fine, a… (read more)

I have 10 calendars to sync and all but 2 are from different sources. myical.ics and Hawks.ics are from the same source (a folder on my web site). Hawks.ics works fine, as do the other 8, but myical.ics does not display (so I don't know if it syncs or not). myical.ics syncs perfectly in google calendar I tried a new profile but the problem remains the same. I have reverted to ver 91.12 and it works okay (as it has for many years). Is this a known problem ? If not, some assistance would be appreciated as I will not update to 102 until it is fixed.

Thank you

Asked by YeOldeBowler 3 hours ago

Cross-site cookie protection SOMETIMES breaks tumblr

Hi, ever since cross-site cookie protection came in, all tumblr blogs I go to (as in when I type their url into the address bar, not when I visit them from my tumblr dash… (read more)

Hi, ever since cross-site cookie protection came in, all tumblr blogs I go to (as in when I type their url into the address bar, not when I visit them from my tumblr dash) sometimes break, treating me as if I'm logged out, except when I click to log in it takes me straight to the dashboard. Refreshing can sometimes fix it, making it that most dreaded of troubleshooting pains, an intermittent problem. Should be easier than most though, as this happens roughly about three times out of four, although sometimes I can have a bad run and refresh twenty times or more without being able to actually interact with anything as if I were logged in. And the occasional blog that the owner took advantage of advanced features to have a non-[user name].tumblr.com site, like for example this one simply refuse to see me as logged in at all. I PRESUME this is because the existing tumblr.com exceptions only cover some of the servers tumblr uses to authenticate logins, or something, but even when a blog is not letting me interact with stuff Firefox still says it detects 'no trackers known to Firefox'.

Asked by Matt 2 weeks ago

Last reply by Matt 4 hours ago

How to import RSS feed subscriptions

I used ImportExportTools NG to move my RSS feeds from Windows to Ubuntu on a mostly-functional dual-boot, but it doesn't seem to have moved my actual subscriptions, just … (read more)

I used ImportExportTools NG to move my RSS feeds from Windows to Ubuntu on a mostly-functional dual-boot, but it doesn't seem to have moved my actual subscriptions, just the messages; case in point, when I click subscribe under options in Ubuntu, I don't see any subscriptions, and get messages does absolutely nothing. What can I do about it?

Asked by Alex Wu 4 hours ago