Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

Intune ExtensionSettings Policy No Longer Working in Firefox

Hello, in Firefox browser, my organization has always blocked all extensions except for ones we allow through OMA-URI ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Firefox~Policy~fi… (read more)

Hello, in Firefox browser, my organization has always blocked all extensions except for ones we allow through OMA-URI ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Firefox~Policy~firefox~Extensions/ExtensionSettings.

About a month ago this stopped working and our end users can now install any extension in the Firefox browser that they choose, without approval, creating a security risk.

When checking in about:policies, there is a policy error: Unable to parse JSON for ExtensionSettings. We have checked with Microsoft Intune support and they verified that the policy looks to be configured and targeted correctly.

Here is a snippet of our JSON, this is a test policy where microsoft support had us remove "about:addons" from the 'install sources'. Both test and production policies are not working.

<enabled/>
<data id="ExtensionSettings" value='
{
    "*": {
        "blocked_install_message": "Contact Service Line",
        "install_sources": ["https://addons.mozilla.org/*"],
        "installation_mode": "blocked",
        "allowed_types": ["extension"]
    },
    "cloudmetering@snowsoftware.com": {
        "installation_mode": "force_installed",
        "install_url": "file:///C:/Program Files/Snow Software/Inventory/Agent/FFCloudmetering.xpi"
    },
    "fpdlpffext2@forcepoint.com": {
        "installation_mode": "force_installed",
        "install_url": "file:///C:/Program Files/Websense/Websense Endpoint/winFFext.xpi"
    },
    "jid1-5AULKXLKGyjuLQ@jetpack": {
        "installation_mode": "allowed"
    },
    "abb@amazon.com": {
        "installation_mode": "allowed"
    },
    "ciscowebexstart1@cisco.com": {
        "installation_mode": "allowed"
    },
    "linkedinConverted@firefox-extension": {
        "installation_mode": "allowed"
    },
    "{7bc53591-5218-45a0-b572-4366979097fd}": {
        "installation_mode": "allowed"
    },
    "queryamoid@kaply.com": {
        "installation_mode": "allowed"
    },
    "jid1-93WyvpgvxzGATw@jetpack": {
        "installation_mode": "allowed"
    },

Is this a bug? Or something wrong with our configuration? Has firefox changed the requirements of the extensionsettings OMA-URI?

Thanks for any help in advance.

Asked by victoria.gray 2 weeks ago

Answered by victoria.gray 3 days ago

  • Solved

Firefox updates

I do my Firefox updates manually. I am currently using version 108.0.2. When I click on "about", it says I should "Update to Partner Removal". It usually tells me to upda… (read more)

I do my Firefox updates manually. I am currently using version 108.0.2. When I click on "about", it says I should "Update to Partner Removal". It usually tells me to update to the next version that is available. What is Partner Removal? Is it a legitimate update? I can't find anything on the website regarding this. Why does it not tell me to update to version 109?

Thank you for your help.

Mark Olson

Asked by Markeo 5 days ago

Answered by James 5 days ago

  • Solved

Google Drive file details error

Lately in Google Drive I get this error when I select one image or a file: Impossible load details. Retry. I have Firefox 108 version, on Edge and Chrome all is OK. Also … (read more)

Lately in Google Drive I get this error when I select one image or a file: Impossible load details. Retry. I have Firefox 108 version, on Edge and Chrome all is OK. Also the troubleshoot mode doesn't resolve the problem.

Asked by happysurf 1 month ago

Answered by happysurf 4 days ago

  • Solved

Stop auto importing history from other browsers

I am a game developer. I work about 12 hours a day, in Chrome. It is my main browser. When I installed firefox, I was asked to "import" cookies and such. I did. Which has… (read more)

I am a game developer. I work about 12 hours a day, in Chrome. It is my main browser. When I installed firefox, I was asked to "import" cookies and such. I did. Which has been a terrible headache. All of the bookmarks and everything from Chrome came with it, which I already had in firefox, since I've had it for years. But, I thought since this is a brand new computer that I needed to do that. Fast-forward a couple of weeks and now EVERY time I open up firefox, all 10 million history links are in history.

I use firefox to unwind and watch movies. I don't want 10 million links to work in front of where I left off in binge watching Seinfeld.

I've tried everything and followed instructions and STILL, all history from Chrome shows up in firefox. It is infuriating. AND uninstalling and reinstalling did nothing. The setting is already in the account to import from Chrome to firefox. I've removed addons and extensions as well. Nothing has worked.

Asked by boundlessenterprise 2 weeks ago

Answered by willjoe24421 1 week ago

  • Solved

userChrome.css is not being applied

I am trying to have Firefox show an "X" on every tab as soon as I hover above it. I followed a certain article and implemented this code: /* Show Tab Close buttons only … (read more)

I am trying to have Firefox show an "X" on every tab as soon as I hover above it. I followed a certain article and implemented this code:

/* Show Tab Close buttons only when hovered */

  1. tabbrowser-tabs > .tabbrowser-tab:not([pinned="true"]) > .tab-stack > .tab-content > .tab-close-button {
 visibility: collapse !important;
 opacity: 0 !important;
 transition: all 250ms ease-in-out !important;

}

  1. tabbrowser-tabs > .tabbrowser-tab:not([pinned="true"]):hover > .tab-stack > .tab-content > .tab-close-button {
 visibility: visible !important;
 opacity: 1 !important;
 transition: all 250ms ease-in-out !important;;

}

  1. tabbrowser-tabs > .tabbrowser-tab:not([pinned="true"]) > .tab-stack > .tab-content > .tab-close-button {
 display: -moz-box !important;

}


This code is however not being implemented no matter how many times I restart Firefox. 'toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets' is set to True The location is userChrome.css is '/home/user1/.mozilla/firefox/yqomjsh9.default-release-1672744596809/chrome/userChrome.css'

What could be the issue? I tried adding executable permissions using "chmod" but that did not change anything.

Asked by mhlangalyton 6 days ago

Answered by cor-el 5 days ago

  • Solved

Constant Firefox Trouble Reports When Browser Isn't Even Running

I have searched the "Knowledge Base" to no avail--no solutions, just others with the same problem. Every day a handful of fresh Trouble Reports pop up on my desktop, even… (read more)

I have searched the "Knowledge Base" to no avail--no solutions, just others with the same problem. Every day a handful of fresh Trouble Reports pop up on my desktop, even though Firefox is not even running (as verified through the Windows Task Manager). It got so bad, I uninstalled/reinstalled and the problem persists. Otherwise, the browser works fine. My expertise lies outside trying to decipher arcane strings of data buried deep in the bowels of my computer, and frankly I should not have to start hiking up a steep learning curve just to get this to stop. I should add, I have been a fiercely loyal Firefox user since its inception.

I'm not super happy about sharing internal data with the rest of the universe, but have done so anyway in hopes we can get the madness to stop!

Asked by backgroundsound 2 weeks ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 week ago

  • Solved

Firefox extremely slow on some sites

Hi, I just replaced my SSD (Samsung 960EVO m.2 250Gb) for a larger/faster SSD (Samsung 980 m.2 1Tb) . I'm on Windows 10 and have 32Mb Ram. Firefox is now very slow on som… (read more)

Hi, I just replaced my SSD (Samsung 960EVO m.2 250Gb) for a larger/faster SSD (Samsung 980 m.2 1Tb) . I'm on Windows 10 and have 32Mb Ram. Firefox is now very slow on some websites (not all).

This example is typical and has occured on multiple sites. To test and compare, I copied the URL, created a new tab in Firefox, then Paste and Go. I timed this 3 times and each time was 30 seconds. I Pasted the same into Chrome and Edge and each time it was instant. https://savingschampion.co.uk/best-buys/personal/easy-access-accounts

On my previous SSD, there was never an issue of any lag on any site.

BBC.co.uk/news is fine, as are several other sites. Does anyone have any idea what's happening? This is making Firefox unworkable for me, so unless I can fix the issue, I will have to move permanently to Chrome or Edge. That would be a shame after many years with Firefox.

Thank you in advance.

Asked by glen24 3 weeks ago

Answered by jonzn4SUSE 1 week ago

  • Solved

Can't answer on support.mozilla.org :x

I asked a question to add details after an answer but when I have an error when I click to the "Post a Reply" button. 400 Bad request: detail "Question creator cannot tak… (read more)

I asked a question to add details after an answer but when I have an error when I click to the "Post a Reply" button.

400 Bad request: detail "Question creator cannot take a question."

Asked by gui_@.@ 2 weeks ago

Answered by gui_@.@ 1 week ago

  • Solved

Cannot install 52.9.0esr on XP SP3

52.9.0esr is claimed to be the last version for XP. Unfortunately it is not quite true. It is for XP SP2 ONLY. Trying to install on SP3 ends with the message that SP2 is … (read more)

52.9.0esr is claimed to be the last version for XP. Unfortunately it is not quite true. It is for XP SP2 ONLY. Trying to install on SP3 ends with the message that SP2 is required. IMO the installer is simply too strict on demanding exact version of SP ! https://www.mozilla.org/en-US/firefox/52.9.0/system-requirements/

I went through the list of versions (thanks Mozilla that they all are still available!) and found that the last version I can install is... version... 12.0b6. https://www.mozilla.org/en-US/firefox/12.0/system-requirements/

And indeed I installed 12.0b6 successfully but I would like to install 52.9.

Asked by andrzejm007 2 weeks ago

Answered by andrzejm007 1 week ago

  • Solved

Two maps "Andere bladwijzers" (Other bookmarks) in Firefox.

Good morning, Recently I discovered there are two maps called "Andere bladwijzers" in my Firefox browser. I deleted a submap in the second map and noticed this submap had… (read more)

Good morning, Recently I discovered there are two maps called "Andere bladwijzers" in my Firefox browser. I deleted a submap in the second map and noticed this submap had also disappeared in the first map. Is there something I must do or can I leave these two large maps as it is? Thanking you in advance for your reply. With kind regards, Ed Schijf, the Netherlands

Asked by edschijf 2 weeks ago

Answered by edschijf 1 week ago

  • Solved

Sync tabs gone

I wanted to use sync to transfer my tabs from my previous MacBook to my new MacBook. I reset the previous MacBook and now when I login to the new one, sync does not show … (read more)

I wanted to use sync to transfer my tabs from my previous MacBook to my new MacBook. I reset the previous MacBook and now when I login to the new one, sync does not show any of my previous tabs.

Asked by alphahz100 1 week ago

Answered by jonzn4SUSE 1 week ago

  • Solved

back button not bringing up previous page without right clicking

I expect the back button to return to the previous page visited, but too often the button either doesn't respond at all or a right click is required to view the page hist… (read more)

I expect the back button to return to the previous page visited, but too often the button either doesn't respond at all or a right click is required to view the page history. Is there something I need to do get the original function of the back button that I thought was universal in most browsers?

Asked by cnaset@msn.com 1 week ago

Answered by cor-el 1 week ago

  • Solved

Firefox takes ~1 minute to load pages after window appears.

Title. Whenever I open Firefox, the window will appear shortly after, but it will take around a minute for websites to load. This applies to both tabs from older sessions… (read more)

Title. Whenever I open Firefox, the window will appear shortly after, but it will take around a minute for websites to load. This applies to both tabs from older sessions and opening new tabs. It doesn't matter whether I've just booted up, or if I've been running for half an hour. I've tried disabling all extensions, but that hasn't fixed anything. I am running Linux Mint 21.1 Cinnamon on my Gaming Laptop. Specs shouldn't be an issue. ANY HELP WOULD BE MUCH APPRECIATED!

Asked by logangbentley 1 week ago

Answered by jonzn4SUSE 1 week ago

  • Solved

Firefox toolbar not showing addon extensions

I have run Firefox for years on up to 4 PCs at once, everything has always synced and screens all look the same. Recently one laptop lost the addon extension icons in th… (read more)

I have run Firefox for years on up to 4 PCs at once, everything has always synced and screens all look the same. Recently one laptop lost the addon extension icons in the Firefox toolbar. They remain on all other installations. I have tried uninstalling Firefox and installing an earlier build, and also the latest Beta build with no luck. All extensions show as installed and activated. I have copied the Profile from another laptop. I have of course done a reset. Any other suggestions?

Asked by pcvallee 1 week ago

Answered by pcvallee 1 week ago

  • Solved

Ask to open of download isn't working

I have my setting to ask me what to do with files, pdf , whether open or download i have it all set to ask it asks , it opens them in firefox but still downloads them t… (read more)

I have my setting to ask me what to do with files, pdf , whether open or download i have it all set to ask it asks , it opens them in firefox but still downloads them to my computer. i don't want them to download , i'm never sure if they are safe how i stop stop auto download This has only been in the last few updates this began

Asked by cyntaur 2 weeks ago

Answered by Terry 1 week ago

  • Solved

Removing the Extensions Puzzle Piece Icon?

I just updated to the latest version of Firefox, and all of a sudden I have a new icon, Extensions, that looks like a puzzle piece, I cant seem to be able to remove it...… (read more)

I just updated to the latest version of Firefox, and all of a sudden I have a new icon, Extensions, that looks like a puzzle piece, I cant seem to be able to remove it....at all.

Asked by Imot 2 weeks ago

Answered by cor-el 2 weeks ago

  • Solved

Blue border around elements when clicking them

Hi. After recent update I started to see issue where blue/white border is present when clicking web site elements. Ususally this kind of border is present if you select e… (read more)

Hi. After recent update I started to see issue where blue/white border is present when clicking web site elements. Ususally this kind of border is present if you select elements via keybaord but in this case it's present when clicking elements with mouse. It usually stop doing this if I close and reopen FF but not for long. Example is in posted screenshot. I have not altered my settings in any way.

Asked by Sunlighthell 4 weeks ago

Answered by TyDraniu 2 weeks ago

  • Solved

Delete cookies and sitedata when closing Firefox --> about:config Setting?

Hello, we use firefox in our company and the requirement appeared to turn on the security setting "Delete cookies and sitedata when closing Firefox" due to our security … (read more)

Hello,

we use firefox in our company and the requirement appeared to turn on the security setting "Delete cookies and sitedata when closing Firefox" due to our security guidelines.

I´ve already checked the "Enterprise Policy Generator" Plugin, but there is no such option. Is there a possibilty to check this option and block it for the user by the about:config page?

Thanks in advance, J.Stempel

Asked by J.Stempel 2 weeks ago

Answered by TyDraniu 2 weeks ago

  • Solved

is it possible to get help from technical specialists from mozilla?

I have a problem with buttons in google docs, buttons works but pictures of buttons are dissipated. I asked about this questions to the community, but nobody could help m… (read more)

I have a problem with buttons in google docs, buttons works but pictures of buttons are dissipated. I asked about this questions to the community, but nobody could help me. I can't find if I can to get help from technical specialists of mozilla company? Is there only this community? This is really huge problem for me, because I work a lot with google docs and if I don't solve this problem then I'll have to go to another browser, but I don't want to :(

Asked by Aivory 1 month ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 weeks ago