Showing questions tagged: Show all questions

Random Crashes

Here is one of my crash IDs: bp-f9625951-7706-43b0-8a7f-6f0ae0230129 Since dealing with an issue with my laptop running Linux Mint 20.3 Cinnamon 64-bit involving a merge… (read more)

Here is one of my crash IDs: bp-f9625951-7706-43b0-8a7f-6f0ae0230129

Since dealing with an issue with my laptop running Linux Mint 20.3 Cinnamon 64-bit involving a mergelist error and packages with missing names, Firefox randomly crashes. Sometimes when it crashes it does it immediately every time I try to open it back up (sometimes even in safe mode), and other times it gets better after a reboot. I just installed the Flatpack version after the original one I had started crashing, so it is strange if it is an issue that just needs reinstalling Firefox, but other apps seem ok so I don't know that it's my OS.

I've tried looking for residual damage on my laptop after the earlier issue, but I can't find much information. System Reports tells me nothing is wrong and I can't make sense of syslogs.

Thank you for reading, I wish I had more details. If the crash report has any clues, please let me know.

Asked by uraneaumbre 1 week ago

Last reply by uraneaumbre 11 hours ago

clean reinstall

I'm trying to perform the clean reinstall for Firefox on my computer. But, I see the instructions for the uninstall, Delete the Firefox installation folder, which is loca… (read more)

I'm trying to perform the clean reinstall for Firefox on my computer. But, I see the instructions for the uninstall, Delete the Firefox installation folder, which is located in one of these locations, by default:

   Windows: (Note: Check both folders.)
       C:\Program Files\Mozilla Firefox
       C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox 

Being I'm not computer wizard I had trouble finding the location of such folder. But when I accessed my program list in my windows program list I see a program named Mozilla maintenance service. When I click on that I see a format/window to "uninstall C:\Program Files (x86)\Mozilla Maintenance Service\." Is this the program/folder I need to uninstall to complete the proper instructions I need to perform a clean install? If so, when I delete it I then reinstall Firefox once again after the uninstall procedure? Is performing the uninstall procedure going to screw up my Firefox browser and my many bookmarks I have accumulated over the years? Can someone please help and explain? Thank you.

Asked by sciencemagic 1 day ago

Last reply by sciencemagic 12 hours ago

Twitch streams not working on the lolEsports site

Hello I have this problem since this morning, seemingly out of nowhere, neither twitch.tv or the lolesports page work properly. It does not load at all. The same pages w… (read more)

Hello

I have this problem since this morning, seemingly out of nowhere, neither twitch.tv or the lolesports page work properly. It does not load at all. The same pages work just fine in chrome and edge. Youtube and other media playing sites work just fine. I´ve already tried updating firefox, cleanin the cache and coockies, etc.

thanks in advance!

Asked by sofi_m_marino 13 hours ago

Firefox steals keyboard input when audio changes

I use firefox to play music, so I usually have a window in the background while I do other things. When playback starts after a pause, or between songs, the playback win… (read more)

I use firefox to play music, so I usually have a window in the background while I do other things. When playback starts after a pause, or between songs, the playback window often steals keyboard focus. So if I'm typing in another window, I'm interrupted. Very annoying. It happens on at least youtube, navidrome, and jellyfin.

I've found a few others reporting similar issues that suggest setting `mozilla.widget.raise-on-setfocus` to `false` - but this doesn't work for me. How can I figure out what's triggering this keyboard steal so I can fix it?

I'm using firefox esr 102.7.0esr, but it's been happening for a while. I've tried the debian builds and the official firefox.com builds, same behavior. Thanks for any suggestions.

Asked by rvandegrift23 1 week ago

Last reply by rvandegrift23 13 hours ago

I keep getting an error message every time I go to a site. It says the DNS service crashed, but it reads the message on my supported browser. It reads- Gah!. Your tab has crashed.! Can you help me fix it?

Because the browser you're using Firefox, There's issues with the website you're viewing. Maybe because you opened 54 tabs at once, Or at a period or at the same time. yo… (read more)

Because the browser you're using Firefox, There's issues with the website you're viewing. Maybe because you opened 54 tabs at once, Or at a period or at the same time. you need to close all the tabs now. , or your computer will be running slower memory.! please. For to Firefox. Exhibition point. Enter the right crash report title and name. And then your subject, and then you can send it to Firefox support., to help with your computer to fix issues with windows.

Asked by extraordinarycj 14 hours ago

I keep getting an error message every time I go to a site. It says the DNS service crashed, but it reads the message on my supported browser. It reads. It reads: got. Your tab has crashed.! Can you help me fix it?

Because the browser you're using Firefox, This heaven issues with the website you're viewing. Maybe because you opened 54 tabs at once, Or at a period or at the same time… (read more)

Because the browser you're using Firefox, This heaven issues with the website you're viewing. Maybe because you opened 54 tabs at once, Or at a period or at the same time. you need to close all the tabs now. Exclamation point, or your computer will be running slower memory.! please. For to Firefox. Exhibition point. Enter the right crush report title and name. And then your subject, and then you can send it to Firefox support., to help with your computer to fix issues with windows.

Asked by extraordinarycj 14 hours ago

Error "the current operation on [FOLDER] did not succeed the mail server for account [ACCOUNT] responded [FOLDER] doesn't exist"

Good morning. I use thunderbird with a 365 account to manage my mail. I set the option "mail.server.default.check_all_folders_for_new" to true to get all folders when I r… (read more)

Good morning. I use thunderbird with a 365 account to manage my mail. I set the option "mail.server.default.check_all_folders_for_new" to true to get all folders when I refresh the email. The problem is that at startup I get an error saying "the current operation on [FOLDER] did not succeed the mail server for account [ACCOUNT] responded [FOLDER] doesn't exist" (see screenshot). I got it for several folders. The problem is that these folders are all deleted or renamed folder that doesn't exist in 365 and if I go to account > subscribe these folder doesn't exist. My guess is that internally thunderbird saved the old folder to be refreshed and never removed it. Is there a way to fix this problem? Thanks

Asked by phates89 1 week ago

Last reply by phates89 15 hours ago

Email Print radically different from display

Hi Team, This issue of rendering to print has been around for a while, but I thought I'd bring up. A Newsletter I receive sometimes shows a poll result (see image; Screen… (read more)

Hi Team, This issue of rendering to print has been around for a while, but I thought I'd bring up. A Newsletter I receive sometimes shows a poll result (see image; Screen Newsletter Poll Result) It looks like it is done by stretching an image to fit the ratio.

… I pulled that code for one of the bars from the "View Source" option.

In Print though, it looks quite different (see image; Print Newsletter Poll Result 1 page only) The first bar takes up 5 pages. The image, POLL_bars_blue.jpg, is 1×20px, so why Thunderbird renders it to 5 pages deep rather than just 20px did make me wonder.

Does anyone have a clue? Can it be constrained somehow?

Asked by compass_drg 2 days ago

Last reply by compass_drg 16 hours ago

Pages randomly don't render and show up as grey background instead

At random times pages refuse to render and show up as grey background, refreshing does not work and I have to close and reopen the tab manually. I tried both beta and sta… (read more)

At random times pages refuse to render and show up as grey background, refreshing does not work and I have to close and reopen the tab manually. I tried both beta and stable versions of Firefox for android

Asked by piotrek1 18 hours ago

HDMI Streaming Issue

When connecting a HDMI cable to stream video content from the Smithsonian Channel and PBS Passport sites to a TV monitor, the signal produces a black screen with sound. … (read more)

When connecting a HDMI cable to stream video content from the Smithsonian Channel and PBS Passport sites to a TV monitor, the signal produces a black screen with sound. Any repeated unplugging and reconnecting of the HDMI cable can also cause Windows to crash (bluescreen). Play DRM content is allowed. Extensions were disabled. For reference, this does not happen with Chrome. I’m running Win 7 Home Premium with i7-3520 in a Dell Latitude E6430. I'm not a programmer. Where do you suggest I start? Thanks! Paul S.

Asked by greentree468 19 hours ago

Firefox slow to load if there are ANY addons installed

FF 109.0.1, but have noticed the problem for a couple of versions now. Firefox loads very quickly, as do new tabs, after refreshing the FF installation, HOWEVER, IF, imm… (read more)

FF 109.0.1, but have noticed the problem for a couple of versions now.

Firefox loads very quickly, as do new tabs, after refreshing the FF installation, HOWEVER, IF, immediately after refreshing, I add ANY addon, and it does not matter what addon it is so please don't try telling me it's because a certain addon slows down the loading of FF, FF immediately takes at least 3-4 seconds to load the homepage when first opening the browser.

Without any addons installed it opens the homepage immediately.

I have tried completely removing FF then reinstalling it and installing my addons. I have tried refreshing FF and then installing my addons. I have tried over 20 different addons, and they ALL have the same result of FF taking much longer to open. Is it the end of the world? No. But FF did NOT used to behave this way and I dislike having to wait 3-5 seconds for the browser to open to the home page just because there is a single addon installed.

And for the record, the only addons that I actually want to USE are New tab override and uBlock origin, but this behavior occurs without those addons installed after a refresh of FF and ANY addon installed.

If you know why this is happening or know of a fix, that would be great.

Darkbreeze-

Asked by Darkbreeze 19 hours ago

User Identification Request (Client Certificate) Is Not Remembered

Hello, I use several websites that utilize mutual TLS authentication, also known as client certificate authentication. As a developer behind some of these websites, we … (read more)

Hello,

I use several websites that utilize mutual TLS authentication, also known as client certificate authentication. As a developer behind some of these websites, we will frequently launch and relaunch some of these sites to test different changes, so we don't usually bother with getting a properly signed certificate for the site. Developers must add a security exception for accessing the sites, which then prompt for user authentication using client certificates.

The problem I am encountering is that the "Remember this decision" checkbox on the "User Identification Request" does not seem to be working properly. There is one site which makes several connections when the page is first loaded and we have to click "Ok" on the "User Identification Request" about 10 times before the page fully loads. Other sites will randomly prompt for the request again when fetching data. The hostname and port do not change between requests.

I've tried replicating this behavior with a basic Apache httpd server setup with client authentication, but it doesn't seem to happen for the basic site. If this is happening due to a server configuration issue, I would like to know what it is that is causing it so that I can fix it. When using Chrome, this behavior does not happen.

Thank you!

Asked by andrew.roth 1 day ago

Last reply by andrew.roth 23 hours ago

Strange Thunderbird Portable running issue - on one computer is running, on another not

I am many years using portable version of TB from https://portableapps.com/apps/internet/thunderbird_portable, actually Version 102.7.1 for Windows, English I have config… (read more)

I am many years using portable version of TB from https://portableapps.com/apps/internet/thunderbird_portable, actually Version 102.7.1 for Windows, English I have configured more than one account inside.

Some weeks ago I have trouble run it on my computers and laptops. Only at one is running well. I have configured one account for Microsoft Office 365 here.

On machine, where Thunderbird is not running, I am investigated little using Process Explorer. I found, that TB repeatedly going to Outlook .ost file, TB is running in background, at star is opening Master password dialog, but then main window is not displayed and all TB is in some "waiting state"

On another computer is the same portable TB opening and working normally.

I tried all fixes from internet, disabled plugins, start in safe mode, noting helped

Exported and reimported profile into fresh new installation, the same error

https://yardstudio.eu/printscreens//2023-02-08_12-46-26.png https://yardstudio.eu/printscreens//2023-02-08_11-55-38.png

Asked by Jaroslav Huba 23 hours ago

Please work on 2 year old bug 1720257

Hi, Will this get worse? I am using TB since 20 years, 16 Years on MAC and some functionality is missing since then, like Calendas integration ... at least the address b… (read more)

Hi,

Will this get worse? I am using TB since 20 years, 16 Years on MAC and some functionality is missing since then, like Calendas integration ... at least the address book worked ... until today: I just migrated to M2 Mac and -like all other mac Mx users - can't use the address book.

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1720257

Would youy pls write a fox for this bug? I would also appreciate a small tool to fix the security registration, and not to rely on that I install an old version and ,maybe corrupt my mail files ...

and, BTW,we are working with this mac, it's not playtime

kind regards

Asked by stefan155 23 hours ago

Websocket can't connect - deleting cert9.db temporary fix issue

Hello, Recently I have noticed that facebook messenger doesn't work in my firefox, after some research I did find that entire websocket (and wss) doesn't work in my firef… (read more)

Hello, Recently I have noticed that facebook messenger doesn't work in my firefox, after some research I did find that entire websocket (and wss) doesn't work in my firefox. I am using Mozilla Firefox version 109.0.1, one thing that temporarily fix the issues is to delete cert9.db from profile folder. Starting in safe mode doesn't fix the issue, disabling all extensions neither work. The error I get in dev tools/console is 406 code or 400. In different browser everything works fine, but I want to stay with "fox" as long as I can.

Asked by Emil Michalik 1 day ago

TED Talks

In all previous versions of Firefox I have been able to watch TED talks without problems. I am currently running version 109.0.1 and this URL does not work https://www.te… (read more)

In all previous versions of Firefox I have been able to watch TED talks without problems. I am currently running version 109.0.1 and this URL does not work https://www.ted.com/talks/christian_jarrett_why_are_we_so_attached_to_our_things It is only an example there are many others that fail, too. All the videos I have tried work in Opera (95.0.4635.25)

Asked by graham_hodges 1 day ago

Difficulties in browsing

Hello, lately I have problems with browsing, and some sites - especially Google connected sites - stopped working with Firefox altogether. For example, in the last month … (read more)

Hello, lately I have problems with browsing, and some sites - especially Google connected sites - stopped working with Firefox altogether. For example, in the last month or so, when I open a link, it doesn't open for a long time or not at all, most times when I press the link again it might open. Google maps stopped working at all. I created a Google doc and when I tried sharing it I got a message that it can't be done at this time, I opened it in Chrome and it worked.

Any ides? Thanks

Asked by anaterrel 1 day ago

Last reply by anaterrel 1 day ago

Why does Thunderbird throw millions of page faults?

Thunderbird runs like frozen molasses most of the time. I've noticed that it throws millions of page faults by the end of the morning, and is constantly thrashing my dr… (read more)

Thunderbird runs like frozen molasses most of the time.

I've noticed that it throws millions of page faults by the end of the morning, and is constantly thrashing my drives.

Why does Thunderbird throw millions of page faults?

Asked by eb40 1 day ago