YouTube live chat box does not 'save' my DARK mode in 'Appearance' .

My 'appearance' DARK mode (in the live chat box) is selected but upon each opening, reverts to LIGHT mode. I have to select LIGHT mode then toggle back to DARK mode to… (read more)

My 'appearance' DARK mode (in the live chat box) is selected but upon each opening, reverts to LIGHT mode. I have to select LIGHT mode then toggle back to DARK mode to activate but it no longer DEFAULTS. This just started in January 2022.

Asked by d2petnm 7 minutes ago

unable to use any kind of VR content on occulus rift S with firefox

hello, lately i have problems with any kind of VR content with firefox. A-Painter doesnt work and i cant play any VR video looking a bit around on the … (read more)

hello, lately i have problems with any kind of VR content with firefox. A-Painter doesnt work and i cant play any VR video

looking a bit around on the internet and trying to change VR related settings in about:config gives me 3 unsatisfying results (trying to play a VR video) : - either nothing happens, the video starts playing normaly in 2d mode and when i press the VR icon the videos pauses but doesnt switch to Vr mode - it starts steamVR for no reasons (which doing the same action didnt start steamvr before, instead the video would just play in VR) but then nothing more happens, juts steamvr is open but the video dont play - i get an error message saying i need a webVr compatible browser

i have tried tweaking nearly every VR releated setting in about:config to a point where i dont remember what all the original configs where but i cant simply reset my prefs.js file as this would mess up every other tweaks i have made in my config. trying to play the same video works just fine in MS edge

no hardware changes have been made to my pc and i didnt install any new addon to firefox. i hadnt used my VR headset for some weeks so i dont know exactly since which firefox update the issue started. Occulus software is up to date as my other drivers (i didnt update any driver lately neither) are actually up to date or the same as they where when everything worked. i have also tried with a fresh FF nightly install without succes (in nightly i didnt change anything in about:config)

Asked by kryx99 18 minutes ago

Cursor Dissapears

My cursor dissapears when I use some type of maps - FlightRadar, Booking. I've tried to run in troubleshoot mode already, disabled all add-ons, unchecked hardware acceler… (read more)

My cursor dissapears when I use some type of maps - FlightRadar, Booking. I've tried to run in troubleshoot mode already, disabled all add-ons, unchecked hardware acceleration, changed theme, disabled webrender, nothing works. I've also checked for latest graphic cards updates, everything is up to date. More suggestions someone? Thanks

Asked by tiagoraposo764 1 hour ago

Last reply by tiagoraposo764 46 minutes ago

How to stop Firefox nag screens

I have been a happy Firefox and Thunderbird used for many years, but the constant unnecessary tweaking and fiddling with the GUI has begun to spoil my user experience. Ea… (read more)

I have been a happy Firefox and Thunderbird used for many years, but the constant unnecessary tweaking and fiddling with the GUI has begun to spoil my user experience. Each update seemed to change something that was working fine and didn't need changing... the last straw was making the on-screen font so small that it was nearly impossible to read.

It took me quite a while to find a way to change the font size and appearance back to something usable. That was when I decided to disable automatic updates. Now, every time I open FF or TB I get a nag screen and this is beyond annoying. There does not appear to be any way to stop this happening outside of doing complicated stuff in the registry that I am not prepared to do.

So basically, I am looking for a recommendation on the best alternative browser and mail app that I can use when I delete FF and TB. Chrome seems to work OK for a browser and although I don't like the GUI, Gmail is probably the logical choice as I use Gmail addresses. I don't need apps that work on phones as I work on a PC, so a simple clear GUI is more important to me than all kinds of clever features that I will never use :)

Cheers... John D

Asked by jon dee 22 hours ago

Last reply by jon dee 1 hour ago

How can I stop some web pages from slowing down my Windows 10 computer?

Every so often I get a pop up message that says a web page is slowing down my computer. I don't understand how this happens nor how to stop it. Can some one please tell m… (read more)

Every so often I get a pop up message that says a web page is slowing down my computer. I don't understand how this happens nor how to stop it. Can some one please tell me? Keep in mind, I am truly technologically-challenged. Please reply as if you're talking to a smart 2 - 3 years old...seriously. Thank you for your time and consideration.

Asked by strshne420 2 hours ago

The ability to download files suddenly stops working

In my settings I have enabled that FF asks me where to save files whenever I click on a download or choose 'save as'. This works... until it doesn't. For no reason and at… (read more)

In my settings I have enabled that FF asks me where to save files whenever I click on a download or choose 'save as'. This works... until it doesn't. For no reason and at random times Firefox stops asking me where I want to save downloads. It also doesn't download them automatically. It basically ignores any commands to 'save as' or download files like PDFs. The only thing that fixes the problem is restarting FF.

I'm on the latest macOS with the latest FF version, but this has also occurred on previous versions of FF.

Any suggestions?

Asked by info6880 22 hours ago

Last reply by info6880 2 hours ago

Cookies from second site have cross-site permission on first site, how is that possible?

I am on site 1 (site1.net) in a video call. In the permissions pop-up of the FF browser it shows me that cross-site cookies are allowed for site 2 (yetanothersite.com). S… (read more)

I am on site 1 (site1.net) in a video call. In the permissions pop-up of the FF browser it shows me that cross-site cookies are allowed for site 2 (yetanothersite.com). See the screenshot attached. Both sites are totally unrelated and have no link whatsoever. I visited site 2 once many months or a year ago. To my understanding it is very odd, that there is a permission for cross-site cookies from site 2 on site 1. This permission is not set on any other site. How could this permission have been set up, was it me, is this a bug? How come there is a permission for site 2 on site 1 while they have no interrelation? I have searched through the cookies.sqlite DB and found nothing irregular. The privacy / tracking settings are set to the "standard" choice. What am I missing here?

The system is Windows 11 with current FF 96.x.

Asked by mozilla308 4 hours ago

Firefox Internet connection

I start Firefox. It works fine for a time Then, out of the blue, it says I have no Internet connection But, every other browser works just fine If I restart Firefox, … (read more)

  • I start Firefox. It works fine for a time
  • Then, out of the blue, it says I have no Internet connection
  • But, every other browser works just fine
  • If I restart Firefox, it again works just fine, until it doesn't, again
  • It just started doing this a few days ago
  • I know everyone says this, but I didn't change anything other than the automatic update Firefox performed

Does anyone have a solution to this problem? Thanks.

Asked by letsdothis 10 hours ago

Last reply by letsdothis 4 hours ago

Hardware Video Decoding not working for Intel Quick Sync Video (QSV) on Windows 11

Hi, I've recently noticed that Firefox is not using Intel Graphics for hardware video decoding, here are the specifics: - I tested this on two separate PC - one laptop wi… (read more)

Hi, I've recently noticed that Firefox is not using Intel Graphics for hardware video decoding, here are the specifics:

- I tested this on two separate PC - one laptop with dual GPU (an Intel UHD 630 and NVIDIA GTX 1070) and one desktop with dGPU removed (leaving only an Intel UHD 630 by i7-9700K), on both PC I made sure to run Firefox on Intel GPU only. - According to information I gathered online, Intel UHD 630 should support H264 decoding and VP9 decoding without any problem. - I tested videos from Youtube (VP9, non-HDR video) and Twitch (avc/h264 video) - The exact same video, when played on Microsoft Edge (Chromium), uses Intel's hardware decoder without any problem. - On the dual GPU laptop, when being forced to run on NVIDIA's GPU, Firefox correctly uses the NVDEC decoder without any problem. - Both PC uses the latest Intel driver (30.0.101.1191)

I have attached copies from about:support page below.

In Firefox settings, under General -> Performance section, I have left "Use recommended settings" checkbox on.

Could someone help?

Asked by qwqdragon 5 hours ago

constant problem of password being changed to a series of dots whenever i try to get on amazon. This happens with firefox onlyy

Please explain why this happens. Suddenly my password for amazon is changed to a series of dots and Amazon says my password is is wrong. This happens only with firefox. I… (read more)

Please explain why this happens. Suddenly my password for amazon is changed to a series of dots and Amazon says my password is is wrong. This happens only with firefox. It looks like I will have to switch to Safari.

Asked by gamahan 6 hours ago

Firefox hangs, trustd CPU usage soars (Mac)

Beginning yesterday after installing a set of fresh MacOS updates, Firefox is repeatedly hanging on my iMac. My computer CPU spins up and Activity Monitor tells me that t… (read more)

Beginning yesterday after installing a set of fresh MacOS updates, Firefox is repeatedly hanging on my iMac. My computer CPU spins up and Activity Monitor tells me that the process trustd is having a field day, up to 99% CPU usage. Then Firefox stops everything and in the middle of something basic like opening a search engine page or scrolling on an already-open page, I get a spinning rainbow ball of death and have to Force Quit from the taskbar several times before it closes.

Here is what I have tried to resolve:

  • Deleting and reinstalling
  • Troubleshooting mode
  • Downgrading to version 93.0
  • Stopping and restarting the trustd process from both Activity Monitor and from Terminal
  • Full deletion of all Firefox files from command line and installing 96.0.2.

The same problem keeps recurring. For reference, it's on a 2020 iMac running macOS Catalina (10.15.7), i9/16GB. My other machines are not affected. I have not yet upgraded to Big Sur or Monterrey on advice of workplace sysadmin.

Is anyone else seeing this issue with trustd? I am not seeing this problem with other software, just Firefox, but I can't figure out when Firefox calls trustd and what it asks it to do when it does.

Advice warmly welcome.

Asked by cyberlyra 8 hours ago

Missing Search Menu (Not Toolbar) Icons

I have a new installation of Firefox on a new M1 MacBook Pro. I copied over carefully selected settings files from my old computer, and now several icons are missing fro… (read more)

I have a new installation of Firefox on a new M1 MacBook Pro. I copied over carefully selected settings files from my old computer, and now several icons are missing from the drop-down search and address boxes. I attempted renaming several of my transferred files to see if Firefox would rebuild them and correct the problem without success. Reinstalling Firefox was likewise unsuccessful. Does anyone know how to restore them? Please see attached image. Thank you.

Asked by bruce.x 8 hours ago

Accept the risk and continue-button not showing

Hi Firefox is not showing Accept the risk and continue-button when advance button is clicked. Due to this i am not able to access server. Image is attached for reference… (read more)

Hi Firefox is not showing Accept the risk and continue-button when advance button is clicked. Due to this i am not able to access server. Image is attached for reference.

I tried most of the things i know (reinstalled, clear cookies and data, cleared history) but it's not showing this option.

Using 96.0.2 (64-bit) on Window 10.

Pls support

Mahesh

Asked by splendid.m 8 hours ago

Can't use my other email address to make a new account

I installed Firefox at work and set my personal email address as secondary to my business address. Well, I liked Firefox so much that I decided to use it at work and at h… (read more)

I installed Firefox at work and set my personal email address as secondary to my business address. Well, I liked Firefox so much that I decided to use it at work and at home - and I removed my personal email from my business account.

Unfortunately Firefox is still recognizing my personal email as the secondary address for my business account and I am completely incapable of making a new account. My bookmarks and saved passwords are all different between home and work. I NEED two individual accounts, just like how I was using my browsers with Chrome.

How can I convince Firefox that my personal email is free and available so that I can make a new account with it??

Thank you for your help!

Asked by mariah.k 1 week ago

Last reply by mariah.k 8 hours ago

Not able to download Zip files from Google drive after compressing

I'm not able to download Compiled zip files from google drive. I have an folder with a lots of image so when I download folder, google compresses them in zip and then it … (read more)

I'm not able to download Compiled zip files from google drive. I have an folder with a lots of image so when I download folder, google compresses them in zip and then it downloads. but I'm not able to download the images. I don't know since when it started happening or which version because my Firefox browser is on auto-update.

Asked by satyamverma.8.b 3 days ago

Last reply by satyamverma.8.b 9 hours ago

home key default URL

I have the home tab set to a specific US news website. I use a VPN and it connects to a US server. With VPN off or on, the set URL used to work when I clicked the home ta… (read more)

I have the home tab set to a specific US news website. I use a VPN and it connects to a US server. With VPN off or on, the set URL used to work when I clicked the home tab. Now, with VPN off or on, when I click the home tab, it takes me to the local language version, not the English US URL version. I doubled checked my settings, and it still is for the US URL. Any ideas?

Asked by rcinquina 10 hours ago