cannot send emails

We have nearly identical macbooks with IDENTICAL mail server settings. One can send emails and the other cannot. The emails show in the sent folder but never get to the r… (read more)

We have nearly identical macbooks with IDENTICAL mail server settings. One can send emails and the other cannot. The emails show in the sent folder but never get to the recipient. There is no error message. There are very minor version differences: Good email- macbook pro early 2015 A1502, os 10.13.6, tbird 102.5.1, firefox 86.0.1

Bad email macbook the same, os 10.13.3, tbird 102.5.1, firefox 106.0.3 Bluehost email service and website We have no outgoing firewalls/filters on the machines.

We just do not use the macbook for sending emails. It is a hassle. I recently contributed to Thunderbird. We do not update software if we can avoid it because sometimes things break when you do. I have not called Bluehost since their customer service went overseas and is crummy now.

Asked by markbirdoasis 25 minutes ago

emails are replying to the wrong address

I am sending emails to my clients from my business account but when they hit reply, it is switching to another gmail account. I don't have any settings set to direct it t… (read more)

I am sending emails to my clients from my business account but when they hit reply, it is switching to another gmail account. I don't have any settings set to direct it to "reply to" a different account.

Asked by kristin10 3 hours ago

Last reply by sfhowes 1 hour ago

Thunderbird Version 102.5.1

I am using Thunderbird Version 102.5.1 but the problem started when I upgraded to Thunderbird Version 102. I was waiting to see if it would go away but it has not. My mac… (read more)

I am using Thunderbird Version 102.5.1 but the problem started when I upgraded to Thunderbird Version 102. I was waiting to see if it would go away but it has not. My machine is a Mac using Big Sur(11.7) and my email is POP. The problem is that Thunderbird DOES NOT retrieve messages from the server which were "undeleted". In other words if you select "undo delete message" and had retrieved only the message header the "undo etc." works but Thunderbird does not then retrieve the message from the server. You have to login directly to the server to view the message. Does anyone know of a Thunderbird solution to this problem?

Asked by attride 2 days ago

Last reply by attride 1 hour ago

  • Solved

Restore Thunderbird

My Thunderbird crashed twice within a few days - I have no idea what caused it. The crash meant that TB disappeared completely. I was devastated. I was VERY lucky that at… (read more)

My Thunderbird crashed twice within a few days - I have no idea what caused it. The crash meant that TB disappeared completely. I was devastated.

I was VERY lucky that at the 1st time I had backed up only a few days before. By extracting the data contained in user\roaming\Thunderbird and copying it back I managed to retrieve my received emails and all the Local Folders. What was missing are all the sent emails.

The same happened with the 2nd restoration: the received emails are there but not the sent ones. Question: where can I find the sent emails so I can restore them as well?

Joe

Asked by j.wiegand 3 days ago

Answered by j.wiegand 3 hours ago

viewing ALL Mail; display folders

While viewing mail in "ALL MAIL". Along the top you can set different columns to be displayed. Under the selections that are available; "Folders" is not an option. Can th… (read more)

While viewing mail in "ALL MAIL". Along the top you can set different columns to be displayed. Under the selections that are available; "Folders" is not an option. Can this be set somehow?

Asked by joseph.t.matta 4 hours ago

old/redundant IMAP account keeps asking asks for p/w - even though set to off-line.

Why does an imap account, (in this case redundant), keep asking for p/w despite being set to off-line? How does one stop this? The option to Keep Messages on this Compute… (read more)

Why does an imap account, (in this case redundant), keep asking for p/w despite being set to off-line? How does one stop this?

The option to Keep Messages on this Computer is selected. The msgs & attachments physically exist and can easily be viewed after clicking cancel at every P/W prompt.

It is just so annoying that there appears to be no way to stop this behavior.

Copying folder content to local folders usually fails after the first couple of messages (if one selects multiple messages), and one can not copy over 30,000 messages one by one.

Any suggestions would be appreciated.

Many thanks in advance.

Asked by peter.vox 4 days ago

Last reply by peter.vox 4 hours ago

Thunderbird only works in troubleshooting mode

I have a problem with Thunderbird (TB) installed on a Windows 10 PC. I think the problem may started with release 102.5.1, but I cannot be sure. I removed and reinstall… (read more)

I have a problem with Thunderbird (TB) installed on a Windows 10 PC. I think the problem may started with release 102.5.1, but I cannot be sure. I removed and reinstalled TB but the problem continues and is as follows.

I seem to be able to run TB only in Troubleshooting Mode.

If I close TB and wish to reopen it by clicking on the TB icon on the task bar, all I get is an expanded task bar item comprising the icon, the number of unread emails and the name of the TB folder that was last in use. The same happens if I search for the TB app and open it from there.

I found that if I right click the TB icon in the task bar, a contextual menu appears. Selecting the TB option has the same effect as above, but selecting the “Write new message” option opens a new window with (what I believe to be) the normal screen layout for composing a new email message which I can then send as usual.

If, instead of composing a new message, I navigate to the Help menu and select “Troubleshoot mode” and accept the options to “Restart” and then “Continue in Troubleshoot mode”, I find that I can use TB petty much as normal with all my folders and emails available.

If at anytime I choose to go to Help and Turn off troubleshoot mode, the original problem recurs.

Likewise, the original problem recurs if I close and restart TB.

How can I get TB to open immediately into the normal mode?

BTW, I do not use the calendar, but email addresses are suggested so presumably some form of address book is in use.

Asked by Rufus 11 hours ago

Last reply by sfhowes 5 hours ago

Message filters

I'm trying to add a new filter, I've done it before OK. But now the pop-up box is small and I can't enlarge it or complete all the options for a new filter. Is there a … (read more)

I'm trying to add a new filter, I've done it before OK. But now the pop-up box is small and I can't enlarge it or complete all the options for a new filter. Is there a bug in the new release?

Asked by mistermind 10 hours ago

Last reply by sfhowes 5 hours ago

cannot send from my accountdue to identity problem

Running 102.51 64 bit in WIN 7 PRO When I attempt to send get the error dialog attached below. There is suddenly some identity mismatch? I have made no change to sett… (read more)

Running 102.51 64 bit in WIN 7 PRO When I attempt to send get the error dialog attached below. There is suddenly some identity mismatch? I have made no change to settings and I can make no sense of this. Any help would be greatly appreciated.

Asked by john93 9 hours ago

Last reply by sfhowes 5 hours ago

Question regarding password request

Thunderbird is now asking me to enter a password to access the inbound server. I have never before seen nor do I have any record of such a password. So I cannot access … (read more)

Thunderbird is now asking me to enter a password to access the inbound server. I have never before seen nor do I have any record of such a password. So I cannot access emails on Thunderbird.

Asked by claudejardon 5 hours ago

Is there a way (or add-on) to lock the current view settings?

I am an IT tech that makes house calls and I install Thunderbird for a lot of my clients who don't want to buy Outlook. It's my favorite of the (ever dwindling) free emai… (read more)

I am an IT tech that makes house calls and I install Thunderbird for a lot of my clients who don't want to buy Outlook. It's my favorite of the (ever dwindling) free email clients, I've tried them all believe me. However the default view settings I find to be lacking. No reply, or delete button etc. So I always customize the view and make it the way I want. No problem there.

The problem comes when 6 months later the client accidentally click something they didn't mean to, removes a button, sorts by subject instead of by date, things like that. I work with mostly retired people, and some very advanced in age. They don't want to ever change the sorting and no amount of explaining how to fix it will work. It would be really helpful if there was a setting, somewhere in the view menu maybe, to lock the current display settings, so that they can't be changed without unlocking them first.

I've combed through the settings and done some searching in the add-ons but haven't found anything like it. Is that possible?

Asked by briand.tech42 9 hours ago

Last reply by sfhowes 5 hours ago

Emailing in Thunderbird

Hi there We use thunderbird for our emails ,however when we send an email for some reason the sentences we write seem to get compressed once they are sent and if someone … (read more)

Hi there We use thunderbird for our emails ,however when we send an email for some reason the sentences we write seem to get compressed once they are sent and if someone reply's I can see what I have written is compressed and not in long straight lines. can you tell me how to fix this please

Asked by melndave 6 hours ago

Last reply by sfhowes 5 hours ago

Email download problem

Been using ThunderBird for many years to access my ATT email account ( [edited] @pacbell.net), but for the last three days it won't allow ThunderBird to access it and dow… (read more)

Been using ThunderBird for many years to access my ATT email account ( [edited] @pacbell.net), but for the last three days it won't allow ThunderBird to access it and download emails. Have reloaded T-Bird, Changed passwords,, etc. but no good. Called ATT twice and they say since I can download from ATT sites it's T-Bird that's the problem....why after this many years???

Tom Sailers [email removed from public]

Asked by tsailers 11 hours ago

Last reply by sfhowes 5 hours ago

Aanmelding bij account.................. mislukt

Bij het opstarten van thunderbird mail krijg ik telkens de volgende melding te zien: Aanmelden bij de server imap.ziggo.nl met gebruikersnaam th.w@ziggo.nl is mislukt. Ka… (read more)

Bij het opstarten van thunderbird mail krijg ik telkens de volgende melding te zien: Aanmelden bij de server imap.ziggo.nl met gebruikersnaam th.w@ziggo.nl is mislukt. Kan met deze en tevens met tw1948@ziggo.nl niet meer mailen en ook geen mail ontvangen. Klantenservice van ziggo kan dit probleem niet oplossen volgens ziggo zit het probleem bij thunderbird instellingen?

Asked by tejow 6 hours ago

Last reply by sfhowes 6 hours ago

Messages stopped working (Windows 10)

Suddenly I cannot send emails using Thunderbird. I have tried changing my Outgoing Server smtp.xs4all.nl in various ways, but now I am completely confused. It's possible … (read more)

Suddenly I cannot send emails using Thunderbird. I have tried changing my Outgoing Server smtp.xs4all.nl in various ways, but now I am completely confused. It's possible too that incoming messages are not arriving too, since nothing has arrived today. An additional complication is that I am now in France instead of Holland, but in the past that was never a problem.

Furthermore, I have a VPN called SurfShark, which I pay for but have not found useful for as far as I know. Generally, I set it to Paris, but disconnecting it doesn't seem to make any difference. I have Bitdefender virus but I cannot find how to temporarily disable it. The same applies to firewalls. This is driving me mad.

The 'Send Message Error' is - Sending of the message failed. Unable to authenticate Outgoing server (SMTP) smtp.xs4all.nl. Please check the password and verify the 'Authentication method' in 'Account Settiongs | Outgoing server (SMTP)'.

I have tried to modify the the SMTP server settings in various and I am not sure now whether anything is correct. I also reinstalled the latest version of Thunderbird, but that didn't change anything. The SMTP Server settings are presently as follows:

Description: Vic **** Server Name: smtp.xs4all.nl Port: 465 Connection security: SSL/TLS Authentication method: Normal password User Name: v**.@xs4all.nl

I don't know if it's really necessary to disguise my Description and User Name with asterisks: let me know. The 'Email me' square below does not respond (visibly) when ticked in FireFox.

How do I get out of this mess please?

Asked by Maybe this will work... 1 day ago

Last reply by sfhowes 6 hours ago

Thunderbird and gmail account

Thunderbird can no longer receive gmail> I go round and round in a loop. Sign in with your google account. Notification sent to my phone. Yes it's me. select a number… (read more)

Thunderbird can no longer receive gmail> I go round and round in a loop. Sign in with your google account. Notification sent to my phone. Yes it's me. select a number. Mozilla Thunderbird wants to access your Google Account - Allow Secure Connection Failed.

Asked by matt.wiggans 1 day ago

Last reply by sfhowes 6 hours ago

Hyperlinks in emails will not open in browser

I recently had a major crash in Thunderbird and following a long and tedious process I now have it more or less back up and running. There seem to be two things I have b… (read more)

I recently had a major crash in Thunderbird and following a long and tedious process I now have it more or less back up and running. There seem to be two things I have been unable to fix. The first is that hyperlinks now no longer open from emails. I have been through all the steps contained in the artic;e"https://support.mozilla.org/en-US/kb/hyperlinks-in-messages-not-working" and cannot find anything wrong. I did change a couple of the config settings that looked like they might apply but nothing changed.

I am at a loss as to where to proceed next.

(As an aside the above article must have been written some time ago because it indicates that Preferences are in the 3 dashes menu whuch it isn't. After much fluffing around I eventually determined it must mean the Config Editor)

The second problem I have is that the "Insert" menu item has disappeared from the top menu bar and right clicking on the bar to customise does not show it as an option.

Are these two issues related?

Asked by CraigMel 7 hours ago

Blank emails

I continue to get blank emails in thunderbird dated 12/31/1969 at 7:00 PM and I can not delete them or move them to junk. How do I finally get rid of these emails? Thank … (read more)

I continue to get blank emails in thunderbird dated 12/31/1969 at 7:00 PM and I can not delete them or move them to junk. How do I finally get rid of these emails? Thank you.

Asked by Tucker 2 months ago

Last reply by compass_drg 7 hours ago

New install, no messages or folders displaying - Thunderbird

After a recent catastrophic failure of my hard drive, I'm starting anew with a fresh install on Windows (102.5.1 64 bit). The install seemed to go fine, and adding accoun… (read more)

After a recent catastrophic failure of my hard drive, I'm starting anew with a fresh install on Windows (102.5.1 64 bit). The install seemed to go fine, and adding accounts went fine, but Thunderbird is not displaying any folders or messages. This thread seemed to be closest to my problem, but the solutions that applied did not work, and the extended discussion seemed to diverge from my problem.

Problem: No folders or messages being displayed Details: - Accounts seem to be connected - I am getting pop up alerts when new messages come in - I CAN send emails using "Write" - This is a default install with no add-ons added yet, just trying to get startup functionality - using IMAP

Screenshot: - See attached

System info: Processor Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 3.60 GHz Installed RAM 16.0 GB System type 64-bit operating system, x64-based processor Pen and touch No pen or touch input is available for this display

Windows info: Edition Windows 10 Home Version 22H2 Installed on ‎12/‎2/‎2022 OS build 19045.2311 Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.4190.0

Error console messages: - The console had a bunch of errors. They're copied below 1670509056013 addons.xpi WARN Checking C:\Program Files\Mozilla Thunderbird\distribution\extensions for addons NS_ERROR_FAILURE: Component returned failure code: 0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE) [nsIProperties.get] FileUtils.jsm:63

   FileUtils_getDir resource://gre/modules/FileUtils.jsm:63
   getUpdateBaseDirNoCreate resource://gre/modules/UpdateServiceStub.jsm:67
   UpdateServiceStub resource://gre/modules/UpdateServiceStub.jsm:71

While creating services from category 'profile-after-change', could not create service for entry 'nsUpdateServiceStub', contract ID '@mozilla.org/updates/update-service-stub;1' readUpdateConfig: Unable to read app update configuration file. Exception: [Exception... "Component returned failure code: 0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE) [nsIProperties.get]" nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)" location: "JS frame :: resource://gre/modules/UpdateUtils.jsm :: getConfigFilePath :: line 152" data: no] 2 UpdateUtils.jsm:863

   readUpdateConfig resource://gre/modules/UpdateUtils.jsm:863

NS_ERROR_FAILURE: Component returned failure code: 0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE) [nsIProperties.get] FileUtils.jsm:63

   FileUtils_getDir resource://gre/modules/FileUtils.jsm:63
   getUpdateDirCreate resource://gre/modules/UpdateService.jsm:1014
   getUpdateFile resource://gre/modules/UpdateService.jsm:1053
   UM__loadXMLFileIntoArray resource://gre/modules/UpdateService.jsm:4100
   UpdateManager resource://gre/modules/UpdateService.jsm:3995
   showWhatsNewPage chrome://messenger/content/specialTabs.js:1098
   openSpecialTabsOnStartup chrome://messenger/content/specialTabs.js:838
   onLoad chrome://messenger/content/msgMail3PaneWindow.js:569
   onLoad self-hosted:1115

Uncaught Exception { name: "NS_ERROR_XPC_GS_RETURNED_FAILURE", message: "ServiceManager::GetService returned failure code:", result: 2153185302, filename: "chrome://messenger/content/specialTabs.js", lineNumber: 1098, columnNumber: 0, data: null, stack: "showWhatsNewPage@chrome://messenger/content/specialTabs.js:1098:64\nopenSpecialTabsOnStartup@chrome://messenger/content/specialTabs.js:838:10\nonLoad@chrome://messenger/content/msgMail3PaneWindow.js:569:17\n", location: XPCWrappedNative_NoHelper } ​ columnNumber: 0 ​ data: null ​ filename: "chrome://messenger/content/specialTabs.js" ​ lineNumber: 1098 ​ location: XPCWrappedNative_NoHelper { QueryInterface: QueryInterface(), filename: Getter, name: Getter, … } ​ message: "ServiceManager::GetService returned failure code:" ​ name: "NS_ERROR_XPC_GS_RETURNED_FAILURE" ​ result: 2153185302 ​ stack: "showWhatsNewPage@chrome://messenger/content/specialTabs.js:1098:64\nopenSpecialTabsOnStartup@chrome://messenger/content/specialTabs.js:838:10\nonLoad@chrome://messenger/content/msgMail3PaneWindow.js:569:17\n" ​ <prototype>: ExceptionPrototype { toString: toString(), name: Getter, message: Getter, … } specialTabs.js:1098

   showWhatsNewPage chrome://messenger/content/specialTabs.js:1098
   openSpecialTabsOnStartup chrome://messenger/content/specialTabs.js:838
   onLoad chrome://messenger/content/msgMail3PaneWindow.js:569
   onLoad self-hosted:1115

1670509116305 Toolkit.Telemetry WARN TelemetryController::_delayedInitTask - saveUninstallPing failed: [Exception... "Component returned failure code: 0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE) [nsIProperties.get]" nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)" location: "JS frame :: resource://gre/modules/TelemetryStorage.jsm :: getUninstallPingPath :: line 132" data: no] Stack trace: getUninstallPingPath()@resource://gre/modules/TelemetryStorage.jsm:132 removeUninstallPings()@resource://gre/modules/TelemetryStorage.jsm:2050 saveUninstallPing()@resource://gre/modules/TelemetryStorage.jsm:2037 saveUninstallPing()@resource://gre/modules/TelemetryStorage.jsm:388 saveUninstallPing()@resource://gre/modules/TelemetryControllerParent.jsm:740 setupTelemetry/this._delayedInitTask<()@resource://gre/modules/TelemetryControllerParent.jsm:890 NS_ERROR_FAILURE: Component returned failure code: 0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE) [nsIProperties.get] FileUtils.jsm:63

   FileUtils_getDir resource://gre/modules/FileUtils.jsm:63
   getUpdateDirCreate resource://gre/modules/UpdateService.jsm:1014
   getUpdateFile resource://gre/modules/UpdateService.jsm:1053
   UM__loadXMLFileIntoArray resource://gre/modules/UpdateService.jsm:4100
   UpdateManager resource://gre/modules/UpdateService.jsm:3995
   XPCU_serviceLambda resource://gre/modules/XPCOMUtils.jsm:161
   get resource://gre/modules/XPCOMUtils.jsm:62
   get isReadyForRestart chrome://messenger/content/aboutDialog-appUpdater.js:172
   appUpdater chrome://messenger/content/aboutDialog-appUpdater.js:79
   init chrome://messenger/content/aboutDialog.js:85
   onload chrome://messenger/content/aboutDialog.xhtml:1

<Provider> does not support changing `store` on the fly. It is most likely that you see this error because you updated to Redux 2.x and React Redux 2.x which no longer hot reload reducers automatically. See https://github.com/reactjs/react-redux/releases/tag/v2.0.0 for the migration instructions. react-redux.js:881:13

   Redux 3
   React 13

Asked by Brendan Riley 14 hours ago

Last reply by Brendan Riley 7 hours ago