Showing questions tagged: Show all questions

Can't migrate profile to new computer

Want to move Thunderbird profile to new computer. Downloaded a copy of Thunderbird on new computer. Followed Mozilla Support instructions for copying profile etc. (used e… (read more)

Want to move Thunderbird profile to new computer. Downloaded a copy of Thunderbird on new computer. Followed Mozilla Support instructions for copying profile etc. (used external hard drive). No problems until I tried to open new Thunderbird. Got error message "Profile Missing".

Tried solution found on Support pages: ran thunderbird.exe -p that starts profile manager - click 'create profile' , then click 'new', then enter a short name (e.g., PROFILE) and then click the browse button to select and activate your profile.

Now when I open new Thunderbird, it runs, but it takes me to Account Setup page as though I never downloaded Profile from old machine. Thought maybe I still needed to run Import tool; tried that but it had no effect. I feel so imcompetent! What am I doing wrong???

Asked by Mike 3 weeks ago

Last reply by david 3 hours ago

Godaddy Exchange email support

I had 4 email accounts on one domain with a previous ISP, but had to stop using that provider. I transferred my domain to Godaddy and got 2 email accounts for myself with… (read more)

I had 4 email accounts on one domain with a previous ISP, but had to stop using that provider. I transferred my domain to Godaddy and got 2 email accounts for myself within the same domain, www.SuperiorOfficeStaff.com.

Can I transfer emails from the prior accounts to their corresponding new email accounts? If so, is it just a drag and drop matter or are there other things I should know.

Thanks,

Steve Carmeli

Asked by New Israel 1 day ago

Last reply by david 1 day ago

TB import from exported profile (<2Gb) failed - Error Console logged exception "NS_ERROR_FILE_NOT_FOUND"

With the aim of migrating my profile of several email accounts from a Windows 10 desktop PC to a newly acquired Windows 10 laptop, I successfully created a profile backup… (read more)

With the aim of migrating my profile of several email accounts from a Windows 10 desktop PC to a newly acquired Windows 10 laptop, I successfully created a profile backup zip file using the Export tool, moved the profile backup file to the laptop, and started to import from the profile backup. Both Windows 10 and Thunderbird 64 bit are at the same revision level on each PC - respectively Windows 10 Pro 22H2, 19045.2546 and Thunderbird v102.7.1 (64bit).

After about 20% of the import had proceeded, the import failed.

Error Console reported (extracted):

14:43:01.514 Uncaught (in promise) Exception { name: "NS_ERROR_FILE_NOT_FOUND", message: "Component returned failure code: 0x80520012 (NS_ERROR_FILE_NOT_FOUND) [nsIFile.copyTo]", result: 2152857618, filename: "resource:///modules/ThunderbirdProfileImporter.jsm", lineNumber: 650, columnNumber: 0, data: null, stack: "_recursivelyCopyMsgFolder@resource:///modules/ThunderbirdProfileImporter.jsm:650:17\n_importMailMessages@resource:///modules/ThunderbirdProfileImporter.jsm:580:14\n_importServersAndAccounts@resource:///modules/ThunderbirdProfileImporter.jsm:248:16\n", location: XPCWrappedNative_NoHelper } ThunderbirdProfileImporter.jsm:650 14:44:24.738 <Provider> does not support changing `store` on the fly. It is most likely that you see this error because you updated to Redux 2.x and React Redux 2.x which no longer hot reload reducers automatically. See https://github.com/reactjs/react-redux/releases/tag/v2.0.0 for the migration instructions. react-redux.js:881:13

Looking at what had changed in the email window of Thunderbird, it appears that part of each of the email accounts had been imported, but without many of the expected email folders. The accounts appear to be active, as they demand passwords for validation.

I cannot interpret the Error Console report sufficiently to understand what needs to be done, apart from realising that an expected file was not found.

Can anyone guide me with what I need to do to get further with this? It occurs to me that the emails and folders I am trying to import have been collected over several consecutive versions of Thunderbird, over a few years - I don't know if that may be relevant.

Asked by SamSun 2 days ago

Last reply by david 2 days ago

Trapped in Thunderbird beta

I have mistakenly signed up to the beta version when changing my system from windows to ios. It misbehaved to the point where I have to use only the Troubleshoot mode. N… (read more)

I have mistakenly signed up to the beta version when changing my system from windows to ios. It misbehaved to the point where I have to use only the Troubleshoot mode. Now that has stopped recognising my password for posteo. The password is correct as I have made it visible and it is the same one I use to login directly to posteo. Can anyone help me out of this? many thanks! neville

Asked by neville.cramer 2 days ago

Last reply by googlethunderbird 2 days ago

Thunderbird update 102 lost my address book

After upgrading to Thunderbird 102 I find that my main address book (2000+ contacts) has disappeared. Some other address books survived, although some had duplicates but … (read more)

After upgrading to Thunderbird 102 I find that my main address book (2000+ contacts) has disappeared. Some other address books survived, although some had duplicates but the duplicateshad no contacts.

The screenshot shows my directory list.

What do I need to do to restore the missing contact list?

Asked by mozilla2100 1 month ago

Last reply by Wayne Mery 2 days ago

Change Thunderbird default OAUTH browser to chrome or ms edge

I've been trying to set up my office work account to work with Thunderbird (outlook.office365.com) and my company has strict policies when connecting to company resources… (read more)

I've been trying to set up my office work account to work with Thunderbird (outlook.office365.com) and my company has strict policies when connecting to company resources using intune or Microsoft company portal

I've set everything as it should be but unfortunately the email client opens the Oauth page in some sort of preinstalled headless Firefox that is not compliant with the Microsoft Oauth configuration that is present.

The IT department suggested I set the default browser of Thunderbird to Chrome & install the Windows Accounts extension on that browser. I did as suggested, the default browser in Thunderbird is set to chrome however this error still persists.

Any suggestions/workarounds I can try ? Using Thunderbird V102.7.1 (64-bit)

Asked by oanceaionut15 3 days ago

Last reply by Wayne Mery 2 days ago

e-mails from arcor.de

Dear Sir or Madam, i have been a satisfied user of thunderbird for many years. for some time, however, my e-mails from arcor.de can no longer be called up or sent. I don'… (read more)

Dear Sir or Madam, i have been a satisfied user of thunderbird for many years. for some time, however, my e-mails from arcor.de can no longer be called up or sent. I don't want to change programs because of that. everything works normally via outlook. I've now spent many hours trying to find a solution, checking configurations, finding information on the net and I can't get any further. I hope you can help me. Thank you in advance. Yours sincerely, mike, milive@online.de

Asked by milive1 2 days ago

Last reply by david 2 days ago

IMAC and POP on same computer

I am trying to add an IMAC account to a Thunderbird client that already had a different POP account. Everything is setup but I get a "can not connect to server" message. … (read more)

I am trying to add an IMAC account to a Thunderbird client that already had a different POP account. Everything is setup but I get a "can not connect to server" message. Putting exactly the same IMAC account on another two systems which already had another IMAC account worked. Is there some restriction on having both POP and IMAC accounts on the same copy of Thunderbird?

Asked by mhubel 3 days ago

Last reply by david 3 days ago

How can I export a list of current TB email accounts with passwords, to set up TB on another W10 PC?

I need to set up TB (64bit, v102.7.0) on a new W10 laptop, currently running smoothly on a W10 desktop PC. Can anyone explain how that may be done, if it can? I have used… (read more)

I need to set up TB (64bit, v102.7.0) on a new W10 laptop, currently running smoothly on a W10 desktop PC.

Can anyone explain how that may be done, if it can?

I have used TB successfully, with grateful donations to Mozilla for the development of Firefox and Thundebird, but I cannot find a way of exporting a list of accounts and passwords, to import into the destination app.

TIA,

David

Asked by SamSun 3 days ago

Last reply by david 3 days ago

Setting up my AOL account on a new Thunderbird beta V 110.0

I am getting a troublesome screen popup after I click Done on the last screen setting up my AOL account in this new Thunderbird. Does anyone know if this is a malware ta… (read more)

I am getting a troublesome screen popup after I click Done on the last screen setting up my AOL account in this new Thunderbird. Does anyone know if this is a malware taking over to get my login credentials to AOL? Why would this be popping up when maybe it should link to AOL login directly to check my login credentials? What is this "Castlemedia" link deal to finish my Thunderbird to set up? I added the full hyperlink that shows up at the top of the AOL LOGIN screen for you all to view.

Thanks for any help...from the support group here. Eric S.

Asked by Eric S. 3 days ago

Last reply by david 3 days ago

Thunderbird and MailFence Config Doesn't Cooperate

In my ongoing effort to divorce myself from all things Google, I have installed Thunderbird and acquired a MailFence email address. Today I finally got around to getting… (read more)

In my ongoing effort to divorce myself from all things Google, I have installed Thunderbird and acquired a MailFence email address. Today I finally got around to getting things configured, but I'm at all stop for now. This I cannot unravel. Loaded Thunderbird

Config T'bird for my old Gmail account - all ok, retrieving email headers and designed. All working fine.

Entered mailfence address and password into the "Add Email Account" and hit enter

Thunderbird responds with the "found auto config" text or words to that effect. - All Green - Hit Enter

Server responds with there's a problem with username and password

Ok. I go to Firefox and easily login to my Mailfence email account using the same account info that I tried to use with IMAP server...no problems.

Account info works fine for the WebMail service and fails for the IMAP service.

Now I'm really scratching my head; do the Mailfence webmail and IMAP servers use different account info?

Help

Asked by Tom 6 days ago

Last reply by Matt 5 days ago

I INSTALLED YOUR MAIL PROGRAM THUNDERBIRD IT WORKED JUST FINE BUT AFTER IT AUTOMATICALLY UPDATED HAVING MAJOR PROBLEMS

I INSTALLED YOUR MAIL PROGRAM THUNDERBIRD IT WORKED JUST FINE BUT AFTER IT AUTOMATICALLY UPDATED HAVING MAJOR PROBLEMS YOU NEED A REPAIR MODE THAT GOES INTO THE PROGRAM A… (read more)

I INSTALLED YOUR MAIL PROGRAM THUNDERBIRD IT WORKED JUST FINE

BUT AFTER IT AUTOMATICALLY UPDATED HAVING MAJOR PROBLEMS

YOU NEED A REPAIR MODE THAT GOES INTO THE PROGRAM AND CHECKS THE FILE AND REPAIRS OR REPLACES MISSING OR BROKEN OR DAMAGED FILES

Asked by everratti 1 week ago

Last reply by Matt 6 days ago

Thunderbird won't connect via POP3

bold textAfter years of trouble free use, yesterday at noon my connection to my university account via POP3 stopped working. It worked fine a 10:48 AM, and did not at 12… (read more)

bold textAfter years of trouble free use, yesterday at noon my connection to my university account via POP3 stopped working. It worked fine a 10:48 AM, and did not at 12:50 PM. I get through the password to my university account, and DUO authentication, but then it just freezes on Host Contacted, sending login information. Nothing was changed on my end, and the University help desk cannot figure it out.

Asked by mivie1 1 week ago

Last reply by Matt 6 days ago

Import from Outlook 2010 does not properly bring in message addresses in Sent folders

I am trying to migrate to Thunderbird from Outlook 2010. I am using the TB import functions for Outlook on a machine with outlook installed. All of my mail messages come … (read more)

I am trying to migrate to Thunderbird from Outlook 2010.

I am using the TB import functions for Outlook on a machine with outlook installed.

All of my mail messages come into TB correctly except those in my "Sent" folders (email I have sent to others). In >90% of these, the email address I sent From and the addresses I sent To are all replaced with text names. This makes it impossible to "reply all" for example as the entities that should be addresses are only names.

A suggestion was previously made to turn off the Thunderbird option to Display address Book names instead of email addresses for contacts in your address book, but this option was already off.

I am about to try deleting my address book in Outlook and then import again and see if this "breaks any links" that might be existing in Outlook.

Does anyone have any ideas on how to make these email import correctly?

Has anyone else noticed this behavior in the Sent mails folders when importing from Outlook?

Asked by fwilson00 1 week ago

Last reply by Matt 6 days ago

Thunderbird - New install

Am trying to install Thunderbird, for the first time. Cant get it to do anything. Tell me my settings are incorrect.. Am using ATT.net for email. Web mail works fine. O… (read more)

Am trying to install Thunderbird, for the first time. Cant get it to do anything. Tell me my settings are incorrect.. Am using ATT.net for email. Web mail works fine. OUTLOOK that came with WIN10, has got so it no longer will receive emails reliably. Loads very few anymore. Was looking to try something different... .. Settings I have found on the ATT mail account that is suppose to work - doesnt.... What I have used: . Mail settings pop3 inbound port SSL outbound out port inbound.att.net 995 yes outbound.att.net 465 IMAP imap.mail.att.net 993 yes smtp.mail.att.net 465 or 587 .... some OLD settings I also found and tried....

 in:  imap.mail.att.net                    pop.att.yahoo.com          port 995
out:  smtp.mail.att.net                   smtp.att.yahoo.com                465

. I have used everyone of these, and Thunderbird just tells me a setting/user name/password isnt correct... Well, user and PW is correct, as it IS what I am using to log onto the web mail... . Have also tried the IMPORT selection.

   Outlook.. but says there is NO association to am email app.  But, best i can tell, settings shows  MAIL under the DEFAULT.. dont actually say OUTLOOK, but is what came with WIN10, and I have been using.. till it kinda quit a few months ago. 

... Thoughs? Thanks..

Asked by batsintheatic 6 days ago

Last reply by sfhowes 6 days ago

Missing folders after re-installation

Hello, I was hoping someone here might be able to help. I've had to re-install Thunderbird on a Windows desktop computer (likely after the machine had been formatted and … (read more)

Hello, I was hoping someone here might be able to help. I've had to re-install Thunderbird on a Windows desktop computer (likely after the machine had been formatted and Windows re-installed), and set up again two email accounts. I've also brought back the Thunderbird profile from a backup. Yet, several folders that existed before are no longer there -- including the Sent folder under one of the accounts, a Gmail one. I'm not sure whether the missing folders were under that Gmail account, or rather local folders, but I assume that either way they would be in the backed up profile. What can I do to resurrect those missing folders? Thank you in advance.

Asked by sam.lowry 6 days ago

Last reply by david 6 days ago

Thunderbird DAILY Update Problems

A recent Thunderbird DAILY update caused changes to my layouts and headings. Also, when I tag emails now they are not in color although the colors in the list of tags are… (read more)

A recent Thunderbird DAILY update caused changes to my layouts and headings. Also, when I tag emails now they are not in color although the colors in the list of tags are all still there. And a new permanent Filter Bar showed up that I can't get rid of.

I had hoped that a subsequent daily update might correct these problems but that has not happened. This is the release I'm currently on: 111.0a1 (2023-01-26) (64-bit).

I sure would appreciate help in getting things back to the way they were last week. Thank you.

Asked by alexmcl3 1 week ago

Last reply by christ1 6 days ago