On Aug 14th 11 PM ET/Aug 15th 03:00 UTC, due to scheduled Firefox Account server maintenance, users may not be able to sign in or create a new subscription. This is expected to last approximately 30 minutes. Status updates can be found at https://status.vpn.mozilla.org or https://status.relay.firefox.com.

Шукати в статтях підтримки

Остерігайтеся нападів зловмисників. Mozilla ніколи не просить вас зателефонувати, надіслати номер телефону у повідомленні або поділитися з кимось особистими даними. Будь ласка, повідомте про підозрілі дії за допомогою меню “Повідомити про зловживання”

Learn More

Ця тема перенесена в архів. Якщо вам потрібна допомога, запитайте.

Firefox 57 with Intel 620 Gpu: no VP9 support on Youtube

  • 5 відповідей
  • 5 мають цю проблему
  • 286 переглядів
  • Остання відповідь від cor-el

more options

I think this is normal behaviour on the configuration below but let me describe and check with you. My notebook has an Intel I7-7700U with Intel 620 GPU on Win 10 Fall Creators 16299.192 with latest Intel GPU driver installed (23.20.16.4849). Firefox has hardware acceleration enabled.

All the Youtube videos are hardware decoded but the codec used is AVC.1 as I can see using nerd statistics on each video. No video use VP9 codec and infact opening the youtube.com/html5 all the codecs are checked except the WebM VP9 one that has a red exclamation mark (while older VP8 has not).

Searching on the Internet Intel 620 GPU support VP9 hardware coder but it seems that Firefox 57.x on my laptop is not enabled as showed by Youtube on their compatibility check page.

Is it a normal behaviour? Please note that even with previous version of Intel driver, Firefox has the same behaviour. Of course AVC.1 is great because is hardware decoded but I want to inspect this issue a little more sharing with you.

Thanks for your support! :)

I think this is normal behaviour on the configuration below but let me describe and check with you. My notebook has an Intel I7-7700U with Intel 620 GPU on Win 10 Fall Creators 16299.192 with latest Intel GPU driver installed (23.20.16.4849). Firefox has hardware acceleration enabled. All the Youtube videos are hardware decoded but the codec used is AVC.1 as I can see using nerd statistics on each video. No video use VP9 codec and infact opening the youtube.com/html5 all the codecs are checked except the WebM VP9 one that has a red exclamation mark (while older VP8 has not). Searching on the Internet Intel 620 GPU support VP9 hardware coder but it seems that Firefox 57.x on my laptop is not enabled as showed by Youtube on their compatibility check page. Is it a normal behaviour? Please note that even with previous version of Intel driver, Firefox has the same behaviour. Of course AVC.1 is great because is hardware decoded but I want to inspect this issue a little more sharing with you. Thanks for your support! :)

Обране рішення

media.mediasource.webm.enabled is set to true by default. If it is user set then it was modified.

Читати цю відповідь у контексті 👍 1

Усі відповіді (5)

more options

Ok... I found that the property media.mediasource.webm.enabled was set by Firefox installation on false...I set to true and VP9 is enabled but..... during a video playback GPU is at 20%....and CPU is at 15% at least so the question is: is VP9 on Intel 620 hardware accelerated via GPU or not? And why Firefox decided to set VP9 disabled by default on this configuration?

more options

Вибране рішення

media.mediasource.webm.enabled is set to true by default. If it is user set then it was modified.

more options

James said

media.mediasource.webm.enabled is set to true by default. If it is user set then it was modified.

I know that but this was a fresh installation of Firefox since a few months and I can't remember I modified this field intentionally. BTW it's done

more options

James napsal(a)

media.mediasource.webm.enabled is set to true by default. If it is user set then it was modified.

I do not think You are right. This is what i see on my Windows 10, Firefox 58.0.2:

default, false (disabled)

Змінено #367259

more options

See:

  • Bug 1261273 - MSE with webm/vp9 should be automatically enabled on platform with VP9 hardware decoder
  • Bug 1260305 - VP9 Estimizer enables VP9 even when media.mediasource.webm.enabled = false
  • Bug 1230265 - VP9 Estimizer: isTypeSupported should test whether machine can decode 720p VP9 in real-time

(please do not comment in bug reports
https://bugzilla.mozilla.org/page.cgi?id=etiquette.html
)